Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ruumiintuhkausprosessin rekonstruointi

Sota - Holokausti

Väite: Tuhkaus olisi ollut mahdotonta

Holokaustin kiistäjien mukaan yhden ruumiin polttaminen kestää niin kauan, että natsit eivät olisi millään ehtineet polttaa yli miljoonaa ihmistä Auschwitzin toiminta-aikana.

VÄITE: Yhden ruumiin polttaminen kestää tunnin, joten natsit eivät olisi millään ehtineet polttaa 1,1 miljoonaa ihmistä Auschwitz-Birkenaun 3–4 toimintavuoden aikana, kuten on väitetty.

FAKTA: Väite on yleinen holokaustin kieltäjien joukossa, sillä he rinnastavat säännönmukaisesti keskitysleirien polttouunit tavallisiin tuhkausuuneihin. Normaalissa tuhkauksessa on tarkoitus, että vainajan omaiset saavat vainajan hienoksi poltetun tuhkan mukaansa haudattavaksi. Siksi uunit suljetaan ja puhdistetaan jokaisen tuhkauksen jälkeen, jotta vainajien tuhkat eivät sekoittuisi.

Natsit sen sijaan käyttivät uuneja, jotka oli suunniteltu nimenomaan massapolttoihin. Uuneihin lisättiin jatkuvasti uusia ruumiita, jolloin uunin keskilämpötila nousi. Lisäksi tuhkausajasta hieman alle puolet kuluu vartalon palamiseen, minkä natsit hyvin tiesivät.

Siksi Sonderkommandot määrättiin hajottamaan palavien ruumiiden vartalot rautakangilla. Eloonjääneet ovat kertoneet kutsuneensa sitä ruumiiden sekoittamiseksi. Näin tuhkausaika lyheni merkittävästi.

Lue myös:

Pius XII holokausti Vatikaani
Holokausti

Vatikaanin muistio: Juutalaiset liioittelevat natsien juutalaisvainoja

2 minuuttia
Holokausti

Puolalainen vastarintamies meni vapaaehtoisesti Auschwitziin

18 minuuttia
Holokausti

Mitä sana ”holokausti” tarkoittaa?

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota