Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sota - Holokausti

Väite: Kaasukammiot olivat ruumishuoneita

Holokaustin kieltäjät väittävät, että kaasukammiot olivat todellisuudessa luonnollisista syistä kuolleiden vainajien säilyttämiseen tarkoitettuja ruumishuoneita.

VÄITE: Krematorioissa tuhkattiin luonnollisiin syihin, kuten tartuntatauteihin, kuolleiden ruumiit. Kaasukammioiksi väitetyt huoneet olivat todellisuudessa ruumishuoneita.

FAKTA: Keskitysleireillä kuoli paljon ihmisiä lavantautiin ja muihin tartuntatauteihin, mutta ei niin runsaasti, että se selittäisi esimerkiksi Auschwitzin krematorioiden määrää.

Tilat, joita holokaustin kieltäjät väittävät ruumishuoneiksi, olivat lämmitettäviä, mikä on täysin ristiriidassa sen kanssa, että niissä olisi säilytetty ruumiita. Lämmitysjärjestelmien tarkoitus oli pitää kaasukammioiden lämpötila tasaisesti 26–27 asteessa, jossa Zyklon B -rakeet kaasuuntuivat kaikkein tehokkaimmin.

Lue myös:

Holokausti

Holokaustin kiistävät teoriat leviävät verkossa

3 minuuttia
Holokausti

Puolalainen vastarintamies meni vapaaehtoisesti Auschwitziin

18 minuuttia
Holokausti

Mitä sana ”holokausti” tarkoittaa?

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota