Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ulrich Alexander Boschwitz

Unohdettu romaani juutalaisvainoista menestyy

Kirja ”The Passenger” oli vuosikymmeniä unohduksissa, mutta nyt se on käännetty 20 kielelle. Kirjailija koki itse kristalliyön ja natsi-Saksan juutalaisvainojen pahanemisen päivä päivältä.

Leo Baeck Institute

Juutalaisen kirjailijan esikoisteos vuodelta 1939 unohdettiin yli 80 vuodeksi. Nyt Ulrich Alexander Boschwitzin kirja The Passenger on julkaistu uudelleen ja käännetty yli 20 kielelle, ja se on Euroopassa myyntimenestys.

Boschwitz kirjoitti kirjan kristalliyön jälkeisinä viikkoina. Kristallliyönä marraskuussa 1938 natsit tuhosivat juutalaisten liikkeitä eri puolilla Saksaa. Kirja on mahdollisesti ensimmäinen kirjallinen kuvaus kristalliyöstä ja natsi-Saksan juutalaisvainoista.

Romaanissa seurataan nuorta juutalaismiestä ja tämän vaimoa, jotka pakenevat asuntoonsa hyökkääviä rähinöitsijöitä.

The Passenger on saatavana esimerkiksi ruotsin- ja englanninkielisinä painoksina.

© Pushkin Press

Kirjailija pakeni itsekin

Kirjansa päähenkilön tavoin Boschwitz pakeni itsekin natsi-Saksasta. Hän onnistui vuonna 1935 pääsemään Ruotsiin ja sitten Norjaan, Ranskaan ja Belgiaan, kunnes hän vähän ennen sodan syttymistä saapui Britanniaan.

Boschwitzin kirja julkaistiin Britanniassa vuonna 1939, mutta se ei menestynyt. Saksalaisuutensa vuoksi Boschwitz pidätettiin toisen maailmansodan sytyttyä ja hänet lähetettiin internointileirille Australiaan. Vuonna 1942 hän sai palata Britanniaan, mutta hän kuoli saksalaisen sukellusveneen upottaessa laivan, jolla hän matkusti.

Vuonna 2018 Boschwitzin sukulainen lähetti kirjan toimittajalle, jonka ansiosta se on nyt julkaistu uudelleen suurella menestyksellä.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota