Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

105-vuotias Leopold Engleitner kertoo kokemuksistaan natsien vainojen keskellä.

Sota - Holokausti

Muistot haihtuvat hitaasti

Nuorimmat keskitysleireiltä eloon jääneet ovat nykyisin lähes 70-vuotiaita. Muutaman vuosikymmenen kuluttua ei ole enää hengissä yhtäkään, joka olisi omakohtaisesti kokenut keskitysleirien kauhut.

Historioitsijoiden mukaan maailmassa on jäljellä vielä 350 000 holokaustista selvinnyttä. Nuorimmat heistä ovat tällä hetkellä jo lähes 70-vuotiaita.

Monet niistä, jotka ovat aiemmin vaienneet kokemuksistaan keskitysleireillä, ovat päättäneet kertoa tarinansa, ennen kuin se on liian myöhäistä. Heidän tarinoitaan on julkaistu lehdissä, kirjoissa, elokuvissa ja internetissä. Holokaustin eloonjääneet kuolevat yksi toisensa jälkeen, mutta heidän lapsensa ja lastenlapsensa ovat muodostaneet maailmanlaajuisia verkostoja, joiden tarkoitus on muistuttaa ihmisiä noista kauheista tapahtumista.

Kansainvälistä holokaustin muistopäivää vietetään 27. tammikuuta, päivänä, jolloin neuvostoarmeija vapautti Auschwitzin. Suomessa vietetään tuolloin vainojen uhrien muistopäivää.

Lue myös:

Holokausti

Liittoutuneet tiesivät holokaustista jo vuonna 1942

3 minuuttia
Holokausti

Laki: Puola kieltää puheet osallisuudestaan holokaustiin

1 minuuttia
Holokausti

Holokaustin kiistävät teoriat leviävät verkossa

3 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota