Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vuonna 1934 Hitler hyväksyi ns. Nürnbergin lait, joiden nojalla juutalaisia alettiin ryövätä.

Sota - Holokausti

Hitlerin sodan maksoivat juutalaiset

Saksan sotatoimet toisessa maailmansodassa rahoitettiin suurelta osin juutalaisilta ryövätyillä varoilla, väittää saksalainen tutkija.

Ainakin kolmasosa Saksan sotavoimien menoista toisessa maailmansodassa maksettiin juutalaisten rahoilla. Näin kertoo Saksan talousministeriön toimintaa Hitlerin hallinnon aikana tutkinut historioitsija Hans-Peter Ullmann Kölnin yliopistosta. Hänen mukaansa viranomaiset ryöstivät vuosina 1933–1945 juutalaisilta 120 miljardia markkaa (vastaa nykyrahassa lähes 15 miljardia euroa).

Ullmannin mukaan Saksan natsihallinto pyrki aktiivisesti tuhoamaan juutalaiset taloudellisesti muun muassa erityisveroilla ja takavarikoimalla juutalaisten varoja. Lisäksi natsit myivät maasta paenneiden tai keskitysleireille joutuneiden juutalaisten omaisuutta. Esimerkiksi vuosina 1941–1945 juutalaisten asuntojen irtaimistoa huutokaupattiin päivittäin.

Säilyneiden asiakirjojen mukaan myös Puolassa ja Baltian maissa ryöstettiin järjestelmällisesti kymmeniätuhansia juutalaisten asuntoja. Junanvaunut, joilla ryöstösaaliit kuljetettiin Saksaan, on kirjattu tarkasti arkistoihin.

Lue myös:

Pius XII holokausti Vatikaani
Holokausti

Vatikaanin muistio: Juutalaiset liioittelevat natsien juutalaisvainoja

2 minuuttia
Holokausti

Liittoutuneet tiesivät holokaustista jo vuonna 1942

3 minuuttia
Holokausti

Saksan kansa tiesi natsien hirmutöistä

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota