Hitlerin tappoautot: Tuhansia kaasutettiin hengiltä

Toisen maailmansodan alussa natsi-Saksa kehitti erikoisia kuorma-autoja. Ne näyttivät tavallisilta, mutta niissä pystyi kaasuttamaan hengiltä 40–90 ihmistä muutamassa minuutissa.

Ne näyttivät tavallisilta kuorma-autoilta, mutta niissä tapettiin tuhansia ihmisiä.

Näin ihmisiä tapettiin pikavauhtia

  1. Uhrit hengittivät kaasua Uhrit ovat oletettavasti yrittäneet pidättää henkeään, kun häkää (hiilimonoksidi, CO) johdettiin lastitilaan. Parissa minuutissa uhrit alkoivat haukkoa henkeä, jolloin keuhkot täyttyivät tappavasta kaasusta.

  2. Häkää päätyi vereen Häkä kulkeutui keuhkoista verenkiertoon kiinnittyen punaisiin verisoluihin, jotka kuljettavat happea eri puolille kehoa.

  3. Pahoinvointia ja huimausta Häkää mukaansa keränneet punasolut eivät kyenneet enää kuljettamaan riittävää määrää verta eri kehonosiin, ja seurauksena oli hapenpuute. Uhreja alkoi huimata ja he kärsivät pahoinvoinnista ja päänsärystä ennen kuin pyörtyivät muutaman minuutin kuluttua.

  4. Kuolema saapui Hapenpuute johti siihen, etteivät aivot, sydän ja muut tärkeät sisäelimet enää toimineet. Uhrit kuolivat noin viidessätoista minuutissa siitä, kun kaasua ryhdyttiin päästämään kuorma-auton lastitilaan.

Tutustu kaasutusautojen varusteluun **kuvan yksityiskohdista.**