Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hitler nimitti Goebbelsin seuraajakseen, mutta tämä teki itsemurhan heti Hitlerin kuoleman jälkeen.

Sota - Toinen maailmansota

Hitlerin propaganda-päällikön tukikohta

Valkoinen rakennus Mauerstrassella näyttää luottamusta herättävältä, ja kyltti kertookin, että siellä sijaitsee Saksan terveysministeriö. Vuosina 1933–1945 se oli natsien johtoeliittiin kuuluvan
propagandaministeri Joseph Goebbelsin työpaikka. Sieltä hän hallitsi maan lehdistöä, ja siellä hän suunnitteli Hitlerin valtaa pönkittävät puheet, iskulauseet ja joukkotapahtumat.
Goebbelsin mestarinäyte oli niin sanottu Sportpalast-puhe, jota hän työsti viikkokausia löytääkseen juuri oikeat ilmaisut. 18. helmikuuta 1943 puhe oli valmis ja Goebbels saattoi kysyä saksalaisilta, halusivatko nämä ”totaalista sotaa”. Goebbelsin puhe lähetettin suorana radiossa, jotta koko kansakunta sai todistaa sen saamia jyliseviä suosionosoituksia. Radionkuuntelijat eivät tienneet, että paikalla ollut yleisö oli tarkoin valittu.

Seuraava kohde 1 100 m

Books:
● Maik Kopleck: Berlin 1933-1945, Ch. Links Verlag ● Sven Felix Kellerhoff: Hitlers Berlin – Geschichte einer Hassliebe, be.bra verlag, 2005 ● Matthias Donath: Architekturführer,
Berlin 1933-1945, Lukas Verlag, 2008

Lue myös:

Toinen maailmansota

Joseph Goebbelsin vietit uhkasivat natsien perheihannetta

20 minuuttia
Toinen maailmansota

Katso filmi: Joseph Goebbels käy rintamalla

1 minuuttia
Hitler

Pitikö Hitler jalkapallosta?

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota