Hitlerin kirja on taas myyntimenestys

Adolf Hitlerin teoksesta Mein Kampf eli Taisteluni on tullut Saksassa suurmenestys 85 000 kappaleen myynnillä. Teoksen uuden version julkaisun on rahoittanut Saksan nykyhistorian instituutti, ja siitä on otettu jo kuusi painosta.

Adolf Hitlerin Taisteluni on myyntimenestys

Saksassa ei julkaistu uutta painosta Taisteluni-kirjasta 70 vuoteen. Kun niin sitten tehtiin, kirjasta tuli myyntimenestys.

© Wikimedia Commons

Adolf Hitlerin omaelämäkerrallinen teos Taisteluni, jota myytiin aikanaan huimia määriä, on noussut jälleen bestselleriksi Saksassa. Sen uutta versiota on myyty 85 000 kappaletta vuoden 2016 aikana.

Kahdesta osasta koostuva teos ilmestyi alun perin vuosina 1925 ja 1926, ja siitä tuli myyntimenestys natsi-Saksassa, jossa sitä myytiin yli 12 miljoonaa kappaletta.

Hitlerin kuoleman jälkeen teos sai painua unholaan Saksassa. Kirjan oikeudet siirtyivät Baijerin osavaltiolle, joka kielsi uusien painosten ottamisen.

Taisteluni

Uusi versio Taisteluni-teoksesta.

© Wikimedia Commons

Suuri suosio yllätti

70 vuotta Hitlerin kuoleman jälkeen eli vuonna 2015 Baijerin osavaltion oikeudet kirjaan kuitenkin vanhenivat. Saksan nykyhistorian instituutti julkaisi sen seurauksena uuden, kriittisesti kommentoidun version Taisteluni-teoksesta.

85 000 myytyä kirjaa ei ehkä kuulosta suurelta 81 miljoonan asukkaan maassa, jossa suosituimpien tietokirjojen myyntiluvut voivat ylittää miljoona kappaletta, mutta kiinnostus yllätti silti instituutin ja se on joutunut ottamaan teoksesta jo kuusi painosta.

”Meitä ilahduttaa, että kunnianhimoinen pyrkimyksemme yhdistää tieteellinen tutkimus historiallis-poliittisiin selityksiin on ilmeisesti onnistunut”, kertoo instituutin johtaja Andreas Wirsching.

Tutkijoiden helpotukseksi kukaan muu ei ole ainakaan vielä tarttunut tilaisuuteen julkaista kiisteltyä teosta.