Uusi kirja paljastaa: Hitlerin joukot valtasivat Puolan aineissa

Uuden kirjan mukaan Hitlerin joukot olivat huumausaineen vaikutuksen alaisena, kun ne valtasivat Puolan ja Ranskan toisen maailmansodan aikana.

Saksalaiset marssivat paraatissa läpi Varsovan Puolassa.

Saksalaisjoukot valtasivat Puolan pää sekaisin

Kun Hitlerin joukot valloittivat Puolan ja Ranskan, ne olivat pervitiininä tunnetun aineen vaikutuksen alaisia. Se teki heistä valppaita, euforisia ja voittamattomia. Tätä mieltä on toimittaja ja kirjailija Norman Ohler, joka on kirjoittanut teoksen “In Der Totale Rausch" natsien päihdyttävien aineiden käytöstä toisen maailmansodan aikana tutkittuaan useita vuosia sotilasarkistoja Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Kirjassaan Ohler paljastaa, että natsi-Saksa kokeili pervitiiniä vuonna 1939 hyökkäyksessä Puolaan, minkä jälkeen maa tilasi 35 miljoonaa pilleriä, joita oli määrä käyttää Ranskan valloituksessa keväällä 1940.

Pillerit auttoivat sotilaita pysymään hereillä pitkien taisteluiden aikana ja antoivat heille rohkeutta rintamalla. Tämä saattaa selittää sen, miten saksalaisten taisteluvaunut pystyivät valtaamaan neljässä päivässä enemmän Ranskan alueita kuin koko ensimmäisen maailmansodan aikana.

Natsit loivat pillerit arjalaiselle rodulle

Ohlerin mukaan natsit kielsivät muun muassa kokaiinin, oopiumin ja morfiinin käytön ja pitivät niitä "juutalaisten aineina". Kolmannen valtakunnan kemistit pantiin etsimään vaihtoehtoa, joka sopisi arjalaiselle rodulle.

Vuonna 1937 kemisti Fritz Hauschild keksikin metamfetamiinia sisältävän pervitiinin, ja natsit alkoivat jakaa pillereitä saksalaissotilaille:

"Aluksi sotilaat eivät tajunneet, että pervitiini oli huumausainetta. He luulivat, että sen käyttö oli kuin olisi juonut kahvia", Norman Ohler kertoi saksalaiselle Deustche Welle -televisioyhtiölle.

Armeijan arkistot paljastivat sotilaat

Ei ollut salaisuus, että sotilaat käyttivät pervitiiniä. Ohlerin mukaan natsit olivat kylliksi selvillä aineen vaikutuksista taisteluiden aikana, eivätkä he salanneet tavoitteitaan:

"Natsit halusivat pervitiinin peittoavan Coca Colan. Väki käytti sitä, ja se toimi ja sai heidät euforiseen tilaan", Ohler selittää.

Ohlerin mukaan kaikki saksalaiset eivät olleet ainoita, jotka käyttivätt huumausaineita toisen maailmansodan aikana. Esimerkiksi britit käyttivät amfetamiinia, jota he jakoivat myös yhdysvaltalaisille, jotta nämä pysyivät saksalaisten tahdissa. Hänen mukaansa saksalaiset olivat kuitenkin ensimmäisiä, ja muut maat seurasivat pian perässä.

Hitler oli riippuvainen huumeista

Hitler ei itse käyttänyt pervitiiniä, mutta kirjassaan Ohler paljastaa, että Hitlerin psykologi Theodor Morell teki tämän täysin riippuvaiseksi muista aineista. Ohler on päässyt tutkimaan Morellin muistiinpanoja, josta käy ilmi, että Morell antoi Hitlerille peräti 800 Eukodal-ruisketta 1 349 vuorokauden aikana. Eukodal on kipulääke, joka on kaksi kertaa niin vahvaa kuin morfiinipillerit.

Saksalainen historioitsija Hans Mommsen uskoo, että paljastukset muuttavat käsitystä Saksan sotilashistoriasta:

"Tosiseikkka, että Blitzkriegiä (Ranskassa toim. huom.) käytiin huumeiden voimalla, kumoaa jälleen kerran teoriat siitä, että Saksan armeija oli puhdas", Mommsen sanoo.