Paljonko Adolf Hitler sai palkkaa?

Kun Adolf Hitleristä tuli valtakunnankansleri, hän kieltäytyi nostamasta palkkaa työstään. Hän kuitenkin haali itselleen suunnattomasti rahaa ja varallisuutta muita kanavia pitkin.

Saksan poliittinen eliitti oli katsonut Hitleriä pitkään nenänvarttaan pitkin, mutta vuoden 1933 vaalien jälkeen osat vaihtuivat.

© Imageselect

Kun Adolf Hitleristä tuli Saksan valtakunnankansleri vuonna 1933, hän ei halunnut työstään palkkaa. Palkka olikin mitättömän pieni hänen muihin tuloihinsa ­verrattuna.

Hitler oli julkaissut Taisteluni-muistelmateoksensa viimeisen osan vuonna 1926, ­jolloin sitä oli myyty vain pari tuhatta kappaletta.

Vuoden 1933 vaalivoiton jälkeen teoksen myynti kasvoi räjähdysmäisesti, ja verotietojen mukaan Hitler ansaitsi yksin vuonna 1933 yli 1,2 ­miljoonaa valtakunnanmarkkaa, mikä oli noin 40 kertaa kanslerin palkka.

Hitler ansaitsi hyvin Taisteluni-teoksellaan, jota on myyty yli 10 miljoonaa kappaletta.

© Imageselect

Hitler ansaitsi muiden avioliitoilla

Führer junaili itselleen verovapau­tuksen, ja lisäksi valtio päätti ostaa kaikille uusille aviopareille lahjaksi Taisteluni-teoksen.

Hitler sai myös ­korvauksia aina, kun lehdet julkaisivat hänen puheitaan, ja postilaitos maksoi hänelle oikeudesta käyttää hänen kuvaansa postimerkeissä.

Nämä tulot tekivät Hitleristä miljonäärin, mutta vuonna 1934 hän päätti silti alkaa nostaa myös kanslerin palkkaa.