Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Saksan poliittinen eliitti oli katsonut Hitleriä pitkään nenänvarttaan pitkin, mutta vuoden 1933 vaalien jälkeen osat vaihtuivat.

© Imageselect
Sota - Hitler

Paljonko Adolf Hitler sai palkkaa?

Kun Adolf Hitleristä tuli valtakunnankansleri, hän kieltäytyi nostamasta palkkaa työstään. Hän kuitenkin haali itselleen suunnattomasti rahaa ja varallisuutta muita kanavia pitkin.

Kun Adolf Hitleristä tuli Saksan valtakunnankansleri vuonna 1933, hän ei halunnut työstään palkkaa. Palkka olikin mitättömän pieni hänen muihin tuloihinsa ­verrattuna.

Hitler oli julkaissut Taisteluni-muistelmateoksensa viimeisen osan vuonna 1926, ­jolloin sitä oli myyty vain pari tuhatta kappaletta.

Vuoden 1933 vaalivoiton jälkeen teoksen myynti kasvoi räjähdysmäisesti, ja verotietojen mukaan Hitler ansaitsi yksin vuonna 1933 yli 1,2 ­miljoonaa valtakunnanmarkkaa, mikä oli noin 40 kertaa kanslerin palkka.

Hitler ansaitsi hyvin Taisteluni-teoksellaan, jota on myyty yli 10 miljoonaa kappaletta.

© Imageselect

Hitler ansaitsi muiden avioliitoilla

Führer junaili itselleen verovapau­tuksen, ja lisäksi valtio päätti ostaa kaikille uusille aviopareille lahjaksi Taisteluni-teoksen.

Hitler sai myös ­korvauksia aina, kun lehdet julkaisivat hänen puheitaan, ja postilaitos maksoi hänelle oikeudesta käyttää hänen kuvaansa postimerkeissä.

Nämä tulot tekivät Hitleristä miljonäärin, mutta vuonna 1934 hän päätti silti alkaa nostaa myös kanslerin palkkaa.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota