AP/Ritzau Scanpix/Shutterstock

Onko Adolf Hitlerin sukulaisia elossa?

Ainoa lapsia saanut Hitler tuomitsi jyrkästi pahamaineisen setänsä.

Natsi-Saksaa johtanut Adolf Hitler ei saanut lapsia. Yhdysvalloissa asuu kuitenkin kolme iäkästä miestä, jotka ovat hänelle sukua, mutta koska hekin ovat lapsettomia, heidän jälkeensä suku sammuu.

Tämän kolmikon isä oli William Patrick Hitler, jonka isä oli Adolf Hitlerin velipuoli Alois Hitler. William Hitler asui Saksassa 1930-luvulla, mutta hänen suhteensa Adolf Hitleriin oli vaikea ja hän oli tälle ”kauhea veljenpoikani”.

William Hitler palveli Yhdysvaltojen armeijassa toisessa maailmansodassa.

© AP/Ritzau Scanpix

Vuonna 1939 William Hitler matkusti Yhdysvaltoihin ja otti etäisyyttä natsismiin. Hän hankki rahaa muun muassa luennoimalla otsikolla ”Miksi vihaan setääni”. Hän palveli myöhemmin Yhdysvaltojen armeijassa ja osallistui toiseen maailmansotaan.

VIDEO – William Hitler tuomitsi pahamaineisen setänsä:

Sodan jälkeen William Hitler vaihtoi sukunimekseen Stuart-Houston, meni naimisiin ja alkoi viettää hiljaiseloa pikkukylässä New Yorkin ulkopuolella. Hän sai neljä poikaa, joista yksi kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1989, mutta kolme muuta ovat yhä elossa ja nyt 56–72-vuotiaita.

Yksi on eläköitynyt sosiaalityöntekijä ja kahdella on yhteinen puutarha-alan yritys. Kukaan heistä ei ole ollut naimisissa tai saanut lapsia.

Adolf Hitlerin viimeiset sukulaiset yrittivät salata sukutaustansa, mutta brittiläinen toimittaja onnistui löytämään heidät noin 20 vuotta sitten. Miehet eivät kuitenkaan ole halunneet puhua julkisesti surullisen kuuluisasta isosedästään.