Hitler ja hänen alaisensa matkustivat jatkuvasti niiden 14 rintamapäämajan välillä, jotka ehtivät valmistua ennen sodan loppumista.

Sota - Hitler

Montako päämajaa Hitlerillä oli?

Hitler halusi toisen maailmansodan aikana oman päämajan kaikille tärkeille rintamille.

Hitler rakennutti 21 päämajaa

Yksi keskitetty päämaja ei riittänyt natsi-Saksan sotajoukkojen ylipäällikölle Adolf Hitlerille, joka halusi olla itse mukana tekemässä sodan­käynnin kannalta ratkaisevia päätöksiä. Niinpä Hitlerille rakennettiin pää­maja, Führerhauptquartier (FHQ), sodan kaikille tärkeille rintamille.

FHQ:n tuli sijaita rintaman tuntumassa ja lähellä moottoritietä, rautatietä tai lentokenttää, jotta Hitler saattoi päästä sinne tarvittaessa nopeasti. Päämajat naamioitiin huolella, ja yleensä ne sijaitsivat metsän keskellä.

Tiukat turvatoimet

Rintamapää­majoihin rakennettiin pomminkestäviä bunkkereita, kokoustiloja, asuinhuoneistoja sekä parakkeja Hitleriä suojeleville sotilaille.

Viestintä­keskukseen vedettiin lukuisia puhelinlinjoja, ja ennen kuin Hitler otti uuden päämajan käyttöönsä, se ympä­röitiin piikkilangalla ja sen ympärille kyl­vettiin miinakenttä.

Hitler ei ehtinyt käyttää kaikkia 21:tä häntä varten rakennettua tai rakenteilla olevaa päämajaa ennen sodan loppumista.

Lue myös:

Hitler

Paljonko Adolf Hitler sai palkkaa?

2 minuuttia
Hitler

Kuinka pitkä Adolf Hitler oli?

1 minuuttia
Hitler

Adolf Hitler – kansanjohtajan muotokuva

14 minuuttia

Kirjaudu sisään

Virhe: Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
NäytäPiilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!