Hitler ja muut lähetit Fuchsl-koiran kanssa esikunnassa.

Korpraali Hitler oli hysteerinen psykopaatti

Ensimmäisessä maailmansodassa Adolf Hitler taisteli vapaaehtoisena Saksan armeijassa, mutta hän oli kaikkea muuta kuin sankari. Sodan loppuvaiheissa hänet diagnosoitiin hysteerisesti oireilevaksi psykopaatiksi.

perjantai 2. toukokuuta 2014

Lähettinä kaukana etulinjasta

Elokuussa 1914, ensimmäisen maailmansodan puhjettua, Adolf Hitler ilmoittautui innostuneena Saksan armeijaan. Hänet sijoitettiin länsirintamalle, ja sodan kuluessa hän sai sekä ensimmäisen että toisen luokan rautaristin. Ei hän silti mikään sankari ollut.

Suurimman osan sota-ajasta Hitler vietti useiden kilometrien päässä etulinjasta. Hän toimi lähettinä ja kuljetti viestejä esikuntakeskusten välillä.

Toisen luokan rautaristin Hitler sai osallistuttuaan neljän muun lähetin kanssa erään upseerin hengen pelastamiseen. Ensimmäisen luokan rautaristi oli lähinnä ystävänpalvelus tutulta upseerilta, jonka toimipaikka oli turvallinen esikuntakeskus rintamalinjan takana.

Voit nimittäin saada suositun action-kameran Tieteen Kuvalehti HISTORIAN kanssa

Hysteerinen psykopaatti


Syksyllä 1918 Hitler ja joukko muita lähettejä joutuivat keskelle kaasuhyökkäystä Ypresin rintaman takana. Sinappikaasu kirveli silmissä, ja väliaikaisesti sokeutunut Hitler toimitettiin sairaalaan Saksaan. Tai ainakin Hitler itse väitti sokeutuneensa.

Sotilassairaalan lääkärien mukaan Hitlerin sotimista ei suinkaan lopettanut kaasu, vaan hänen vaivansa olivat psyykkisiä. Hänet diagnosoitiin hysteerisesti oireilevaksi psykopaatiksi, ja hän vietti sodan loppuajan sairasvuoteessa.

Lue lisää Hitleristä ensimmäisessä maailmansodassa

Lue Historian numerosta 5/2012 artikkeli, joka kertoo, miten natsipropaganda teki syrjäänvetäytyvästä korpraalista kaikkensa uhranneen sotasankarin.

 

Huom! Sinun pitää olla kirjautunut Historianet.fi-sivuston käyttäjäksi voidaksesi ladata artikkelin. Napsauta "Lataa artikkeli" -painiketta. Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinulle tarjotaan mahdollisuutta rekisteröityä käyttäjäksi. Se käy nopeasti eikä maksa mitään.

Ehkä sinua kiinnostaa...