Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Adolf Hitler saneli punaisella puhelimellaan toisen maailmansodan aikana monia kuolemantuomioita. Tämä pahuuden välikappale on nyt myynnissä.

Sota - Hitler

Hitlerin ”kuoleman puhelin” on myytävänä

Hitlerillä oli punainen puhelimensa mukanaan kaikkialla. Sodan jälkeen puhelin päätyi brittiläisen prikaatikenraalin käsiin, ja hän piti sen piilossa vuosikymmeniä. Nyt puhelin huutokaupataan.

Pari päivää sen jälkeen kun Adolf Hitler ja Eva Braun olivat tappaneet itsensä, sotamarsalkka Montgomery lähetti brittiläisen prikaatikenraalin Ralph Raynerin Berliiniin Hitlerin bunkkerille.

Tämän oli määrä tavata puna-armeijan johtoa Saksan antautumisen jälkeen.

Bunkkerissa oli paljon Hitlerin henkilökohtaisia tavaroita, kuten punainen puhelin, jolla Hitler tiettävästi antoi monia hirvittäviä määräyksiä toisen maailmansodan aikana.

Hitlerin verenpunainen puhelin.

© Alexander Historical Auctions

Venäläiset antoivat Raynerille puhelimen lahjaksi, ja hän piti sitä vuosikymmeniä kotonaan salassa kertomatta siitä kenellekään, koska hän pelkäsi joutuvansa syytteeseen varkaudesta.

Puhelimeen on kaiverrettu Hitlerin nimi.

© Alexander Historical Auctions

Puhelin kulki perintönä

Raynerin kuoltua vuonna 1977 hänen poikansa Ranulf peri puhelimen. Ranulf on nyt 82-vuotias, ja hän on päättänyt myydä puhelimen Yhdysvalloissa Marylandissa toimivan Alexander Historical Auctions-huutokauppakamarin kautta.

Ranulf Rayner kertoi itse: ”Tämä oli Hitlerin henkilökohtainen kuoleman välikappale, ja jos ajattelee, mihin sitä on käytetty, se on melko synkkä esine.”

Ainutlaatuinen esine

Huutokaupanpitäjä Bill Panagopulos oli pudota tuoliltaan, kun hän sai puhelun Ranulf Raynerilta.

”En ole koskaan aiemmin törmännyt esineeseen, joka on liittynyt näin läheisesti Hitleriin. Tämä on ehdottomasti yksi maailmanhistorian tuhoisimmista aseista.”

Huutokauppa pidetään 19. helmikuuta 2017. Puhelimen arvoitu myyntihinta on 200 000–300 000 dollaria.

Hitler vei puhelimensa kaikkialle mukanaan tässä laukussa.

© Alexander Historical Auctions

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota