Hitler: Suvun mustat lampaat

Adolf Hitler teki kaikkensa pitääkseen sukunsa poissa julkisuudesta: osin siksi, että hän halusi esiintyä Führerinä, jonka perhe oli koko Saksan kansa, osin siksi, että hänen sukunsa ei kaikilta osin vastannut arjalaista ihannetta.

William Patrick Hitler muutti Yhdysvaltoihin, missä hän pystyi arvostelemaan setäänsä avoimesti.

Veljenpoika: Kiristi Hitleriä

William Patrick Hitler oli Hitlerin velipuolen Aloisin ja irlantilaisen Bridget Dowlingin poika. Kun Hitler nousi valtaan Saksassa, William muutti Berliiniin ja iski naisia sukunimensä avulla.

Hitler hankki Williamille työpaikan kansallispankista, mutta palkka ei riittänyt tämän rehentelevään elämäntyyliin. Hän kiristi Hitleriltä rahaa uhkaamalla paljastaa ”raskauttavia perhesalaisuuksia”, ja Hitler maksoi.

William lähti ennen toista maailmansotaa Yhdysvaltoihin, joissa hän osallistui Hitlerin vastaiseen propagandaan.

Sisar: Ei ollut suosiossa

Paula Wolf muutti sukunimensä Wolfiksi veljensä painostuksesta – Hitler piti häntä heikkona naisena.

Paula ei kuitenkaan peitellyt sukulaisuuttaan Hitleriin vaan käytti tämän nimeä hyväkseen muun muassa talokaupoissa.

Hitler lähetti Paulan kihlatun itärintamalle.

Velipuoli: Tuomio varkaudesta

Alois Hitler Jr. oli surkea liikemies, joka tuomittiin muun muassa varkaudesta ja kaksinnaimisesta.

Hän yritti turhaan menestyä ravintola-alalla, kunnes hän vuonna 1934 avasi ravintolan Berliiniin Adolf Hitleriltä saamansa alkupääoman turvin ja paikasta tuli suosittu natsien keskuudessa.

Kun juutalainen vuokraisäntä ei antanut Aloisille lupaa laajentaa ravintolaa, hän sai natsiyhteyksiensä avulla tämän karkotettua Saksasta.

Kaukainen sukulainen: Kuoli kaasukammiossa

Aloisia Veit oli Hitlerin kaukainen sukulainen ja yksi syy siihen, että Hitler halusi pitää sukunsa poissa julkisuudesta. Velt sairasti skitsofreniaa ja vietti vuosia eri mielisairaaloissa.

Kun natsijohto kuuli huhuja psyykkisestä sairaudesta Führerin suvussa, Veit joutui niin sanotun eutanasiaohjelman uhriksi, ja joulukuussa 1940 hänet kaasutettiin hengiltä, kuten monet vammaiset ja psyykkisesti sairaat natsi-Saksassa. Historioitsijat eivät ole aivan varmoja siitä, tiesikö Hitler Veitin kohtalosta.

Sisarpuolen tytär: Teki itsemurhan

Adolf Hitler nautti Geli Raubalin seurasta. Joidenkin historioitsijoiden mukaan suhde oli seksuaalinen.

Angela Maria ”Geli” Raubal oli hyvin läheinen Hitlerille, joka kutsui häntä ”elämänsä rakkaudeksi”. Vuonna 1929 Hitler otti 20-vuotiaan Raubalin asumaan luokseen ”taloudenhoitajattarekseen”. Raubal ei saanut seurustella ikätoveriensa kanssa, ja natsipuolueen jäsenet vartioivat häntä herkeämättä.

Vähitellen nuori nainen ei enää kestänyt, ja syyskuussa 1931 hän ampui itsensä Hitlerin asunnossa. Hitler otti itsemurhan raskaasti. Hän ripusti Raubalin kuvia työhuoneeseensa ja piti tämän huoneen vuosikausia koskemattomana.

Hitlerin lähipiirin mukaan tämä ei koskaan toipunut täysin Raubalin kuolemasta.

Sisarpuoli: Vihasi Hitlerin rakastajarta

Angela Raubal oli taloudenhoitaja Hitlerin Obersalzbergin talossa, josta hän halusi tehdä pyhiinvaelluskohteen tämän kannattajille.

Kun naapurit valittivat ihmispaljoudesta, Raubal pidätytti heidät suhteidensa avulla. Hän oli läheinen Hitlerin kanssa mutta vihasi tämän rakastajatarta Eva Braunia, minkä vuoksi Hitler lopulta katkaisi välinsä hänen kanssaan.

Veljenpoika: Hitlerin suosikki

Heinrich ”Heinz” Hitler oli Hitlerin suosikkiveljenpoika ja vakaumuksellinen natsi.

Hän opiskeli natsien sotilasakatemiassa ja liittyi armeijaan Saksan julistettua sodan Neuvostoliitolle.

Hänet lähetettiin itärintamalle, ja l0. tammikuuta l942 hän joutui puna-armeijan vangiksi. Taustansa vuoksi häntä kohdeltiin erityisen raa’asti, ja hän kuoli useita päiviä kestäneiden kuulustelujen ja kidutuksen jälkeen.