Hitler: Miltä tuhatvuotinen valtakunta olisi näyttänyt?

Mitä suunnitelmia Hitlerillä oli Euroopan varalle Saksan voitettua sodan?

Hitlerin mukaan Suur-Germanian valtakunta hallitsisi tuhat vuotta. Musta: Suur-Germanian valtakunta. Keltainen: Valtakunnan vasallit. Harmaa: Elintilaa.

Hitler suunnitteli tarkasti Euroopan jaon sen jälkeen, kun Saksa olisi voittanut liittoutuneet. Hänen germaanisiksi laskemansa alueet, kuten Tanska, Norja, Ruotsi, Hollanti ja Flanderi, yhdistettäisiin Saksan johtamaksi liitoksi Suur-Germanian valtakunnaksi. Muut Euroopan alueet alistettaisiin riippuvaisiksi Saksasta.

Hitler paljasti suunnitelmansa lähimmille luottohenkilöilleen, ja kun Saksa 9. huhtikuuta 1940 miehitti Tanskan ja Norjan, hän muun muassa totesi:
”Kuten Bismarckin valtakunta nousi vuodesta 1866, Suur-Germanian valtakunta nousee tästä päivästä.”

Hitler aikoi laajentaa vaikutuspiiriään myös idässä vähitellen Uralvuorille tai jopa Tyynellemerelle asti. Idässä valloitettujen alueiden kaupungit ja kulttuuri tuhottaisiin, jotta saksalaisille saataisiin lisää ”elintilaa”, ja alueiden alkuperäiset asukkaat joutuisivat uudisasukkaiden orjiksi.

Ajan myötä Suur-Germanian itäisissä osissa eläisi 550 miljoonaa ihmistä, joihin lukeutuisivat sekä germaanit että heidän orjuuttamansa ihmiset.