Aprillia, aprillia: Historioitsija: Nyt on varmaa, että Hitler pakeni Argentiinaan

Argentiinalainen maanviljelijä on historioitsijan mukaan löytänyt ratkaisevat todisteet siitä, että Adolf Hitler eli Argentiinassa.

Professori Bill Trevorin mukaan Hitler vaihtoi usein henkilöllisyyttä ja muutti siksi sekä ulkonäköä että nimeään. Hän ei tosin halua paljastaa ennen tiistain lehdistötilaisuutta sitä, mikä nimi löytyneessä passissa oli.

Julkaisimme eilen uutisen siitä, että Argentiinasta oli löydetty Hitlerin passi ja että yhdysvaltalaisprofessori piti sitä todisteena Führerin pakenemisesta Etelä-Amerikkaan toisen maailmansodan jälkeen.

Nyt on kuitenkin pakko tunnustaa, ettei artikkeli ole totta. Se oli aprillia!

__

Historioitsijat uskovat nyt ratkaisseensa yhden maailmanhistorian suurimmista arvoituksista.

Argentiinalainen maanviljelijä on nimittäin tehnyt ratkaisevan löydön heinäsuojansa ylisiltä Andien eteläosasta. Hän löysi passin, joka Buenos Airesin poliisin johtajan, Santiago Viacavan, mukaan on kuulunut Führerille:

"Ei ole epäilystäkään siitä, että tämä on ollut Hitlerin passi. Passi on leimattu 23. maaliskuuta 1950. Toisin sanoen Hitler oli tuolloin elossa – ja mikä tärkeintä – tiedämme varmasti, että Hitler oli Argentiinassa."

Löytö tukee vuodelta 1945 peräisin olevia FBI-dokumentteja. Niissä varoitettiin siitä, että Adolf Hitler ja Eva Braun olivat luultavasti matkustaneet Argentiinaan. Sukellusvene oli noussut pintaan Argentiinan rannikolla 28. heinäkuuta 1945 ja sieltä oli noussut maihin kaksi matkustajaa: saksalainen upseeri ja nainen.

Historioitsija tukee lausuntoa

Arizonan osavaltionyliopiston professori Bill Trevor on tutkinut Hitlerin katoamista 1970-luvulta asti ja hän tukee Viacavan lausuntoa. Hän on samaa mieltä siitä, että kyse on varmuudella Führerin passista ja hänellä on myös selitys sille, miksi se löydettiin heinäsuojasta:

"Uskon, että Hitler hävitti useasti vanhan passinsa ja hankki uuden. Hänen täytyi olla selvillä siitä, että kaikki tiedustelupalvelut etsivät häntä ja siksi hän vaihtoi koko ajan henkilöllisyyttään."

Hitler sai apua

Trevorin mukaan Hitler ei voinut hankkia itse uusia passeja, ja hän uskookin, että Führerin täytyi saada siihen apua:

"Vanhojen FBI-asiakirjojen perusteella tiedetään, että tuntematon argentiinalainen kuljetti Hitlerin ja Eva Braun sukellusveneeltä kaupunkiin, jonne he saattoivat piiloutua. Ehkä sama mies auttoi Hitleriä myös vaihtamaan passia ja henkilöllisyyttä aina tämän kuolemaan saakka."

Poliisijohtaja esittelee passin Arizonan valtionyliopistossa lehdistötilaisuudessa tiistaina 5. huhtikuuta kello 11. Tilaisuudessa paljastetaan lisää tietoja passista ja Hitlerin oletetusta oleskelusta Argentiinassa toisen maailmansodan jälkeen.

Useissa poliisille lähetetyissä FBI-asiakirjoissa mainitaan sukellusvene, jonka arvellaan tuoneen Adolf Hitlerin ja Eva Braunin Argentiinaan vuonna 1945

© National Archives