Hitler

Adolf Hitler

Adolf Hitler syntyi 20. huhtikuuta 1889 Gast­hof zum Pommer -nimisessä majatalossa Braunaussa Itävallassa. Hän oli kuusilapsisen perheen neljäs, ja neljä hänen sisaruksistaan kuoli pienenä. Isä, tullivirkailija Alois, oli ankara, ja Adolf kapinoi jo varhain hänen auktoriteet­tiaan vastaan. Alois kuoli 1903, ja äiti kuoli vain neljä vuotta myöhemmin rintasyöpään. 18-vuotias Adolf jäi nyt selviytymään yksin.

1889: Adolf Hitler syntyi Braunaussa Itävallassa.

1907: Wienin taideakatemia hylkäsi nuoren Hitlerin.

1914: 1. maailmansota puhkesi. Hitler sai Itävallan kansalaisuudestaan huolimatta luvan taistella Saksan puolesta. Hän toimi lähettinä ja sai
urhoollisuudestaan rautaristin.

1918: Sodan jälkeen Hitleristä tuli Saksan armeijan tiedustelupalvelun vakooja.

1919: Hitler osallistui tiedustelijana kansallisen Saksan työväenpuolueen (Deutsche Arbeiterpartei) kokoukseen ja ihastui niin, että liittyi jäseneksi.

1920: Työväenpuolue muutti nimensä Saksan kansallis­sosialistiseksi työväenpuolueeksi ja osti Völkischer Beobachter -sanomalehden.

1921: Hitler nimitytti itsensä Kansallissosialistisen työväenpuolueen johtajaksi eli Führeriksi.

1923: Marraskuun 8. päivänä natsit tekivät Hitlerin johdolla niin sanotun oluttupavallankaappauksen Münchenissä. Kaappausyritys epäonnistui täysin.

1924: Hitler tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen maanpetoksesta, mutta hänet vapautettiin jo vajaan vuoden kuluttua. Vapautuessaan hänellä oli valmiina aineisto ”Mein Kampf” -teosta varten.

1929: New Yorkin Wall Streetillä tapahtuneen pörssiromahduksen jälkeen työttömyys kasvoi rajusti Saksassakin, ja miljoonat tyytymättömät liittyivät kansallissosialisteihin. Valtiopäivävaaleissa natseista tuli maan toiseksi suurin puolue.

1932: Franz von Papen muodosti vähemmistöhallituksen, mutta levottomuudet ja katutaistelut levisivät maassa.

1933: Adolf Hitler nimitettiin valtakunnankansleriksi.

©

Adolf Hitler – yksityisesti

Murskautuneet taiteilijahaaveet, lääkekaappi täynnä erilaisia lääkkeitä ja huumeita ja ongelmalliset perhesuhteet. Lääkäri Theodor Morell oli siksi aina Hitlerin lähellä, ja vuonna 1945 Hitler otti jo 28 erilaista pilleriä joka päivä. Strykniini, morfiini ja amfetamiini olivat vain joitakin vähintään 28 erilaisesta lääkkeestä, joilla lääkäri Theodor Morell hoiti Hitleriä vuosina 1936–1945. Kurkista kanssamme kulissien taakse Adolf Hitlerin yksityiselämään.

EVA BRAUN: ADOLF HITLERIN SUURI RAKKAUS

Kun Adolf Hitler tapasi Eva Braunin vuonna 1929, hänellä oli sekava suhde sisarentyttärensä Angelan kanssa. Kun Angela löydettiin kuolleena vuonna 1931, romanssi Evan kanssa alkoi syvetä. Suhdetta kesti 14 vuotta, ennen kuin pari avioitui.

Adolf Hitlerin murhayritykset

Noustuaan valtaan vuonna 1933 Hitler eli alituisessa murhaiskujen pelossa – eikä suotta. Hän sai myrkytettyjä kirjeitä, ja 40 murhayritystä torjuttiin. Hitlerillä oli aina henkivartijat ympärillään ja luodinkestävä liivi yllään, eikä hän syönyt mitään, ennen kuin ruokaa oli ensin maistanut yksi koemaistajaksi palkatuista 15 naisesta. Kuolemanpelko runteli Führerin terveyttä. Hän kärsi usein toistuvista vatsakivuista ja pelkäsi kuolevansa vakaviin sairauksiin.

Adolf Hitlerin kuolema

Huhtikuussa 1945 oli selvää, että Hitlerin unelmat ja natsi-Saksa olivat murskana, ja Führer alkoi valmistautua loppuunsa. Adolf Hitler teki itsemurhan 30. huhtikuuta 1945 – 56-vuotiaana. Lue kaikki hänen viimeisistä päivistään, hänen hätkähdyttävä testamenttinsa sekä hänen läheistensä silminnäkijäkertomukset lopun ajoista.