Eva Braunin alushousut huutokaupattiin

Kun brittiläinen huutokauppakamari asetti myyntiin Eva Braunin alusvaatteita, kiinnostus oli suurta. Sekä ostaja että myyjä halusivat kuitenkin salata henkilöllisyytensä.

Vaaleanpunaisissa silkkipöksyissä on Eva Braunin monogrammi.

© Humbert & Ellis Auctioneers

Nimettömäksi jäänyt keräilijä osti Adolf Hitlerin rakastajattarelle kuuluneet vaaleanpunaiset silkkialushousut.

Pöksyt, joihin on brodeerattu Eva Braunin nimikirjaimet ”EB”, myytiin 3 700 punnalla eli noin 4 100 eurolla. Sama ostaja hankki huutokaupasta itselleen Braunin yöpaidan noin 2 900 euron hintaan.

Alushousuihin on kirjailtu Eva Braunin monogrammi ”EB”, mikä on ainoa, mistä ne tunnistaa Hitlerin rakastajattaren omaisuudeksi.

© Humbert & Ellis Auctioneers

Toisen maailmansodan esineet kiinnostavat

Humbert & Ellis -huutokauppakamarin omistajiin kuuluva Jonathan Humbert pitää useiden tiedotusvälineiden mukaan Braunin pikkuhousuja ”todennäköisesti kummallisimpana esineenä”, jonka hän on myynyt.

”Toisen maailmansodan aikaisten merkittävien tai tunnettujen henkilöiden omistamiin esineisiin kohdistuu jatkuvasti suurta kiinnostusta”, hän selittää

Huutokaupassa myytiin myös Eva Braunin yöpaita. Siitä maksettiin noin 2 900 euroa vastaava summa.

© Humbert & Ellis Auctioneers

Ehkä varastettu Hitlerin kesähuvilasta

Huutokauppakamarin mukaan asusteet myytiin yksityisestä eurooppalaisesta kokoelmasta, mutta niiden varsinaista alkuperää ei mitenkään selitetty huutokaupan yhteydessä. Vaatteissa olevien valmistusmerkintöjen mukaan ne on kuitenkin ommeltu Baijerissa vuonna 1944.

Intiimiasusteet on ehkä varastettu Hitlerin kesäasunnosta Berghofista, joka sijaitsee Baijerissa. Liittoutuneiden sotilaat valloittivat Berghofin toukokuussa 1945, ja he ottivat huvilasta mukaansa paljon esineitä, jotka sitten myöhemmin myytiin.

Hitler ja Braun viettivät pitkiä aikoja Berghofissa. He olivat tavanneet jo vuonna 1929 Braunin ollessa vasta 17-vuotias. Pariskunta avioitui 28. huhtikuuta 1945.