Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vaaleanpunaisissa silkkipöksyissä on Eva Braunin monogrammi.

© Humbert & Ellis Auctioneers
Sota - Toinen maailmansota

Eva Braunin alushousut huutokaupattiin

Kun brittiläinen huutokauppakamari asetti myyntiin Eva Braunin alusvaatteita, kiinnostus oli suurta. Sekä ostaja että myyjä halusivat kuitenkin salata henkilöllisyytensä.

Nimettömäksi jäänyt keräilijä osti Adolf Hitlerin rakastajattarelle kuuluneet vaaleanpunaiset silkkialushousut.

Pöksyt, joihin on brodeerattu Eva Braunin nimikirjaimet ”EB”, myytiin 3 700 punnalla eli noin 4 100 eurolla. Sama ostaja hankki huutokaupasta itselleen Braunin yöpaidan noin 2 900 euron hintaan.

Alushousuihin on kirjailtu Eva Braunin monogrammi ”EB”, mikä on ainoa, mistä ne tunnistaa Hitlerin rakastajattaren omaisuudeksi.

© Humbert & Ellis Auctioneers

Toisen maailmansodan esineet kiinnostavat

Humbert & Ellis -huutokauppakamarin omistajiin kuuluva Jonathan Humbert pitää useiden tiedotusvälineiden mukaan Braunin pikkuhousuja ”todennäköisesti kummallisimpana esineenä”, jonka hän on myynyt.

”Toisen maailmansodan aikaisten merkittävien tai tunnettujen henkilöiden omistamiin esineisiin kohdistuu jatkuvasti suurta kiinnostusta”, hän selittää

Huutokaupassa myytiin myös Eva Braunin yöpaita. Siitä maksettiin noin 2 900 euroa vastaava summa.

© Humbert & Ellis Auctioneers

Ehkä varastettu Hitlerin kesähuvilasta

Huutokauppakamarin mukaan asusteet myytiin yksityisestä eurooppalaisesta kokoelmasta, mutta niiden varsinaista alkuperää ei mitenkään selitetty huutokaupan yhteydessä. Vaatteissa olevien valmistusmerkintöjen mukaan ne on kuitenkin ommeltu Baijerissa vuonna 1944.

Intiimiasusteet on ehkä varastettu Hitlerin kesäasunnosta Berghofista, joka sijaitsee Baijerissa. Liittoutuneiden sotilaat valloittivat Berghofin toukokuussa 1945, ja he ottivat huvilasta mukaansa paljon esineitä, jotka sitten myöhemmin myytiin.

Hitler ja Braun viettivät pitkiä aikoja Berghofissa. He olivat tavanneet jo vuonna 1929 Braunin ollessa vasta 17-vuotias. Pariskunta avioitui 28. huhtikuuta 1945.

Lue myös:

Pius XII holokausti Vatikaani
Holokausti

Vatikaanin muistio: Juutalaiset liioittelevat natsien juutalaisvainoja

2 minuuttia
special air service in jeeps
Toinen maailmansota

Mikä on Special Air Service?

3 minuuttia
Hitler

Video: Hitler kotona

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota