Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

10 knoppia toisesta maailmansodasta

Tiesitkö esimerkiksi sitä, että toisen maailmasodan aikana saksalaiset kehittivät 1 500 tonnin panssarivaunua, jolla piti olla sadan hengen miehistö?

Tiesitkö

  • … että metalleista olivat sodan aikana kova pula. Jopa Oscar-patsaat valettiin sotavuosina kipsistä?

  • … että yhden saksalaisen sukellusveneen uppoamisen aiheutti vialinen vessa?

  • … että Neuvostoliitossa koulutettiin koiria juoksemaan vihollisten panssarivaunujen alle pommi selässään.

  • … että saksalaiset kuljetuskoneet pudottivat Stalingradin lähellä nälkää näkeville ja paleleville saksalaissotilaille varustepaketteja, jotka sisälsivät useita tonneja mausteita ja miljoonia kondomeja?

  • … että yhdysvaltalaisia radiojuontajia kiellettiin vuonna 1942 soittamasta toivekappaleita? Sotaministeriö pelkäsi, että viholliset agentit käyttäisivät niitä salaisten tietojen välittämiseen.

  • … että saksalaiset rakensivat panssarivaunun, joka painoi 188 tonnia. Suunnitteilla oli myös 1 500 tonnin panssarivaunumalli, jolla piti olla sadan hengen miehistö. Niitä ei kuitenkaan valmistettu kun selvisi, että supertankit jäivät helposti mutaan kiinni.

  • … että Yhdysvalloissa pohdittiin tuhansien lepakoiden varustamista pommeilla tulipalojen sytyttämiseksi Japanissa?

  • … että saavuttuaan Reinille liittoutuneet ensimmäiseksi virtsasivat jokeen? Muiden joukossa itseään kevensivät Winston Churchill ja kenraali George Patton.

  • … että venäläiset kehittivät lentävää panssarivaunua? Hankkeesta tosin luovuttiin, koska ei löydetty riittävän tehokasta lentokonetta kannattelemaan panssarivaunua.

  • … että japanilainen Tsutomu Yamaguchi jäi henkiin kahdesta atomipommista, jotka pudotettiin kolmen päivän välein? Yamaguchia voidaan pitää samaan aikaan maailman huono-onnisimpana ja onnekkaimpana miehenä.

Lue myös:

Toinen maailmansota

Winston Churchillin yksinäinen taistelu natseja vastaan

11 minuuttia
Toinen maailmansota

Eva Braunin värifilmissä pariskunta nähdään yhdessä

1 minuuttia
Hitler

Kuinka pitkä Adolf Hitler oli?

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota