Alexey Druzhinyn / EPA / Ritzau Scanpix

Aprillipila: Putin on sukua Napoleonille ja Tšingis-kaanille

Venäläistutkijat selvittivät presidentti Putinin perimää ja löysivät hämmästyttävän läheisiä sukulaisuussuhteita joukkoon historiallisia merkkihenkilöitä.

Maailman johtajat ovat saaneet huomata vuosien mittaan, että Venäjän presidentti Vladimir Vladimirovitš Putin ei ole ihan Herra-Kuka-Tahansa. Uusi tutkimus voi kuitenkin selittää pitkälti sitä, mistä presidentin erikoislaatuisuus johtuu.

Venäjän tiedeakatemian tutkijaryhmä selvitti Putinin perimän perin pohjin ja vertasi hänen dna:taan tunnettuihin historiallisiin henkilöihin.

”Tämä on mullistavaa! Presidentin dna-profiili vastaa Napoleonia, Caesaria, Aleksanteri Suurta ja Tšingis-kaania, eikä sukulaisuudesta näihin herroihin ole epäilystäkään,” tutkimuksen johtaja Aleksei Kotšytov Venäjän tiedeakatemian alaisesta, Siperiassa sijaitsevasta Solututkimuksen ja genetiikan laitoksesta kertoo.

Tältä Putinin esi-isät näyttivät:

Tutkijat loivat perhealbumin tekoälyn avulla

Yhdessä Kalašnikovin teknillisen yliopiston kanssa kehitetty tekoäly yhdisti yli 400 ulkonäköön liittyvää geneettistä markkeria Putinin suku-dna:han ja historiallisiin kuviin ja patsaisiin. Näin saatiin selvitettyä 97 prosentin todennäköisyydellä, miltä Putinin kuuluisat sukulaiset todellisuudessa näyttivät.

Wiki Commons / KB / Shutterstock / Musée Crozatier

Napoleon oli venäläistä sukua

Napoleonin äiti Letizia Bonaparte tuli alhaisaatelisesta suvusta Korsikalta ja asui Ajaccion laivastokaupungissa, missä oli paljon venäläisiä merimiehiä. Venäläistutkijat uskovat, että Napoleon on tulosta äitinsä nuoruudensuhteesta.

Ruslands Videnskabelige Akademi

Aleksanteri Suuressa oli skyyttiverta

Historian ehkä merkittävin sotapäällikkö kuului makedonialaiseen Argeadien hallitsijasukuun. Hänen isoisänsä Amyntas III oli tunnettu naistenkaataja, jolla oli lukuisia vaimoja sekä rakastajattaria, myös skyyttejä nykyisen Ukrainan alueelta.

Ruslands Videnskabelige Akademi

Tšingis-kaani sai geenejä ruseilta

Tšingis-kaani loi 1200-luvulla perustan mongolien imperiumille, joka ulottui Koreasta Krimille. Tšingis-kaani oli paljosta velkaa isoisoisälleen Kabul-kaanille – myös geeneistään, joihin Kiovan valtakunnasta lännestä ryöstetyt rus-naiset olivat todennäköisesti antaneet osansa.

Ruslands Videnskabelige Akademi

Julius Caesarin jäljet johtavat Volgalle

Rooman Julius-Claudius-dynastia polveutui roomalaisten esi-isänä pidetystä Aeneas-sankarista. Aeneas oli Mustanmereen vievän vesireitin lähellä sijainneesta Troijasta, ja venäläistutkijat uskovat, että alun perin hänen juurensa olivat Volgan alueelta eli Putinin suvun ydinalueilta.

Ruslands Videnskabelige Akademi

Selityksenä voimakas potenssi

Geogenetiikan professori Aleksei Kotšytov paljastaa, että presidentti Putinin dna-profiili on harvinaista ”alfa-alfa-viriili”-tyyppiä, jollainen on vain muutamalla promillella ihmisistä.

Kotšytov tutkijakollegoineen arvelee, että presidentin sukulaisille on kautta maailmanhistorian ollut ominaista erittäin vahva potenssi, mikä selittää lukuisat historialliset siteet.

Venäläistutkijat ovat hakeneet oikeutta tutkia 120 muuta dna-näytettä muun muassa sellaisilta kuuluisuuksilta kuin Mahatma Gandhi, Vilhelm Valloittaja, Astrid Lindgren ja Chuck Norris, sillä kuten professori Kotšytov sanoo: ”Olemme vakuuttuneita siitä, että Putin polveutuu lähestulkoon kaikista historian merkkihenkilöistä.”