Ieyasu Tokugawa oli arvostettu kenraali, mutta hän olisi hävinnyt Sekigaharan taistelun ilman tukea.

Shogun juonitteli itsensä valtaan

Sekigaharan taistelu on Japanin historian merkittävin. Sen voittanut sotapäällikkö ei kaihtanut valonarkojakaan keinoja.

Sotapäällikkö juonitteli itsensä shoguniksi

Ruhtinas Ieyasu Tokugawa tunnettiin taitavana sotapäällikkönä, mutta vuonna 1600 hän hankki itselleen shogunin arvonimen arveluttavin keinoin. Jo ennen Sekigaharan ratkaisevaa taistelua hän osasi odottaa itselleen apua vihollisen leiristä.

Voitto riippui sotapäällikön vihollisten joukoissa piilevistä pettureista

Kun 160 000 samuraita ja jalkaväen sotilasta otti yhteen taistelussa Japanin kohtalosta, Tokugawa tiesi etukäteen voittavansa, jos hänen salaiset liittolaisensa vain pitäisivät lupauksensa.

Lue koko artikkeli Historian numerosta 15/2014 täältä, niin saat selville myös sen, miten Sekigaharan taistelu teki ruhtinas Tokugawasta shogunin ja Japanin tosiasiallisen hallitsijan.

Huom! Sinun pitää olla kirjautunut historianet.fi-sivuston käyttäjäksi voidaksesi ladata artikkelin. Napsauta "Lataa artikkeli" -painiketta. Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinulle tarjotaan mahdollisuutta rekisteröityä käyttäjäksi. Se käy nopeasti eikä maksa mitään.

Ehkä sinua kiinnostaa...