Pelätyn laivan hylky löytyi

Kaapparilaiva La Marquise de Tourny herätti kauhua brittiläisissä kauppalaivoissa kolmesataa vuotta sitten, kunnes se katosi. Nyt laivan hylky on paikallistettu.

Merestä on löydetty muun muassa tykkejä, joilla on upotettu monia brittiläisiä kauppalaivoja.

Kaapparilaiva La Marquise de Tourny katosi jäljettömiin 1700-luvun puolivälissä, ja sen kohtalo oli arvoitus 260 vuotta. Nyt yhdysvaltalainen sukellusyritys on löytänyt kuuluisan aluksen hylyn Englannin kanaalista.

Sukeltajat tunnistivat laivan sen 52 kiloa painavasta laivakellosta, johon on kaiverrettu laivan nimi. Tutkijat uskovat, että laiva on joutunut Englannin kanaalissa kovaan myrskyyn ja uponnut.

Kolmimastoinen fregatti tunnistettiin suureen laivakelloon kaiverretusta nimestä.

Laiva painoi 460 tonnia, ja siinä oli 25 tykkiä. Se oli yksi niistä aseistetuista kauppalaivoista, joita Ranska ja Britannia hyödynsivät keskinäisissä taisteluissaan. Kumpikin maa yritti vahingoittaa toistensa kauppaa Länsi-Intian ja Amerikan siirtokuntien kanssa, ja ne antoivat yksityisille laivanomistajille luvan ryöstää vastapuolen aluksia. La Marquise de Tourny ryösti tiettävästi neljä brittien kauppa-alusta vuosina 1746–1747.

Kaapparilaivan löytyminen on herättänyt suurta huomiota, sillä samanlaisia aluksia tiedetään sen lisäksi olevan jäljellä enää kolme koko maailmassa.