Kuuntele nyt: Kylm√§n sodan vakoojat ūüéß

Jo assyrialaisilla oli kattava verkosto vakoojia, Napoleon oli heistä riippuvainen ja saksalaiset rakensivat heille koulunkin. Jo aikojen alusta lähtien tiedustelu on ollut sodankäynnissä yhtä tärkeässä roolissa kuin itse sotajoukot. Kuuntele kolme kiinnostavaa juttua vakoojien voimannäytöistä.

Kylmän sodan aikana luotettavan tiedustelutiedon merkitys kasvoi ja vihollisen maaperällä toimivien vakoojien määrä moninkertaistui.

Jotkut vakoojista tekivät työtään rahan takia, osa isänmaanrakkaudesta.

Yhteist√§ historian suurimmille vakoojille oli, ett√§ he eliv√§t kaksoisel√§m√§√§ jatkuvassa kuolemanvaarassa, eik√§ mik√§√§n ollut sit√§, milt√§ n√§ytti ‚Äď ja pieninkin virhe saattoi johtaa kuolemaan.

Kokosimme yhteen kolme uskomatonta vakoojatarinaa kylmän sodan vuosilta. Tarinat ovat ammattinäyttelijöiden lukemia, joten voit vain kuunnella ja lepuuttaa silmiäsi.

Täältä saat kolme maistiaista, jotka varmasti saavat sinut haluamaan lisää...

CIA kaappasi vallan Iranissa

Yhdysvaltojen ja Iranin v√§liset suhteet ovat olleet tulehtuneet l√§hes 70 vuotta. CIA raivasi vuonna 1953 tiet√§ Ň°aahin diktatuurille kyseenalaisen vallankaappauksen avulla.

Mossadin agentti jahtasi Riian pyöveliä

Herberts Cukurs oli vastuussa tuhansien juutalaisten kuolemasta toisen maailmansodan aikana. Vuonna 1964 Israelin tiedustelupalvelu lähetti agentin Etelä-Amerikkaan houkuttelemaan hänet ansaan.

CIA-agentista tuli KGB:n vakooja

KGB halusi saada vakoojan CIA:sta. Keväällä 1985 se viimein onnistui, kun CIA:n agentti Aldrich Ames alkoi toimittaa KGB:lle tietoa itäblokin maissa toimivista CIA:n vakoojista.

Etkö malta odottaa, että kuulet loputkin?

Ei hätää! Kun tilaat nyt, voit kuunnella juttuja veloituksetta kuukauden ajan.

Vakoojatarinoiden lisäksi tarjolla on sovelluksemme koko äänimaailma, ja sovelluksen voit tietenkin ladata ilmaiseksi.

Vain 5 minuuttia, ja voit jatkaa kuuntelua:

  1. Klikkaa alla olevaa vihreää nappia
  2. Ota kokeilutilaus käyttöön
  3. Lataa HISTORIA-sovellus
  4. Kuuntele!