Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

1914: Juoksuhaudat olivat aluksi karuja kaivantoja, joissa olot eivät olleet kummoiset.

Sota - Ensimmäinen maailmansota

Sodan kauhut pelottivat Hitleriä

Ensimmäisen maailmansodan veriset taistelut eivät olleet omiaan Adolf Hitlerille. Koettuaan ensimmäisen jalkaväkihyökkäyksen hän onnistui hankkimaan itselleen turvallisemman tehtävän rykmentin esikunnan lähettinä.

Kun Saksan 16. reservirykmentti lähti taisteluun Ypresissä vuonna 1914, mukana oli hintelä vasta värvätty sotilas nimeltään Adolf Hitler. Häntä odotti kauhunsekainen kohtaaminen sodan verisen todellisuuden kanssa.

Päivänkoitteessa 29. lokakuuta 1914 sotilaat marssivat eteenpäin. Kranaatteja satoi harmaa-asuisten saksalaisten niskaan, mutta tappioista huolimatta he pääsivät brittien etumaisille juoksuhaudoille saakka. Miehet huusivat hurraata juostessaan asemien yli ja jatkoivat matkaansa.

Hitler sai tarpeekseen – ja pääsi lähetiksi

Hitler ja hänen toverinsa eivät tarkistaneet, olivatko britit paenneet juoksuhaudoistaan. Tästä saksalaiset saivat maksaa hetkeä myöhemmin, kun heidän selkäänsä osui tappava tulitus. Ja kun eloonjääneet horjuivat takaisin kohti omia asemiaan, muut saksalaiset sotilaat luulivat heitä vihollisiksi ja avasivat tulen.

Hitler oli saanut tarpeekseen. Hän sai paikan rykmentin esikunnan lähettinä, joten hän välttyi sittemmin etulinjan verilöylyiltä.

VIDEO: Tutustu juoksuhautasotaan

Katso alkuperäinen filmikatkelma länsirintamalta:

Lue lisää juoksuhautojen helvetistäensimmäisessä maailmansodassa

Lue myös:

Hitler

Paljonko Adolf Hitler sai palkkaa?

2 minuuttia
Hitler

Kuinka pitkä Adolf Hitler oli?

1 minuuttia
Hitler

Lue ihailijoiden kirjeet Adolf Hitlerille

5 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota