Pervysen enkelit riskeerasivat elämänsä länsirintamalla
Luodinkantaman päässä belgialaisten etulinjasta Elsie Knocker ja Mairi Chisholm kamppailivat auttaakseen sotilaita. Ensimmäisen maailmansodan »Pervysen enkelit» lähtivät joskus jopa linjojen väliselle ei-kenenkään-maalle pelastamaan haavoittuneita.

Palkkioksi ponnisteluistaan naiset saivat Belgian kuninkaalta kunniamerkit.
Englantilainen lentokone lentää juoksuhautojen yli rintamassa kiinni olevan Pervysen kylän laidalla. Se lentää niin matalalla, että brittiläiset sairaanhoitajattaret Elsie Knocker ja Mairi Chisholm näkevät pilotin kasvot ennen kuin kone syöksyy rintamalinjojen välissä olevaan ojaan. Hoitajat juoksevat koneen luo katsomaan, onko lentäjä vielä elossa. He ehtivät sinne ennen saksalaisia sotilaita.
Saksalaiset huutavat ja kysyvät, onko pilotti haavoittunut. ”Kyllä, mitä helvettiä luulet sellaisen alastulon jälkeen? Tietenkin hän on haavoittunut, ja me aiomme ottaa hänet!” vastaa Elsie. Saksalaiset tyytyvät vastaukseen, mutta ottavat koneen. Naiset ottavat mukaansa lentäjän, joka todellisuudessa on haavoittumaton.
Molemmat naiset saivat urhean toimintansa ansiosta myöhemmin brittiläiset Military Medal -kunniamerkit.
Lentävät ambulanssijoukot
Elsie Knocker ja Mairi Chisholm olivat tutustuneet toisiinsa ennen sotaa naisille tarkoitetussa moottoripyöräkerhossa. Molemmat pitivät kovasta vauhdista, mutta muutoin he tulivat eri maailmoista.
Elsie oli 30-vuotias sairaanhoitaja, jolla oli pieni poika. Hän oli eronnut väkivaltaisesta miehestään, mutta sanoi olevansa leski välttääkseen hankalat kysymykset. Mairi oli vain 18 ja tuli perheestä, joka pyöri kuninkaallisissa piireissä. Sodan puhjettua hän lähti kotoaan työskennelläkseen vapaaehtoisena Lontoossa. Siellä rekrytoitiin naisia Belgiassa palvelevaan Flying Ambulance Corps -yksikköön.