Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Dna-tutkimus tukee saagojen kertomusta siitä, että viikingit kävivät Pohjois-Amerikassa.

Sivilisaatiot - Viikingit

Viikingit saivat lapsia intiaanien kanssa

80 islantilaisen dna:sta löytyi viitteitä siitä, että viikingit kävivät Amerikassa ja toivat mukanaan ainakin yhden intiaaninaisen.

Viikingit toivat Islantiin yhden tai useamman intiaanin tuhatkunta vuotta sitten. Tähän tulokseen ovat tulleet espanjalaiset ja islantilaiset tutkijat, jotka ovat löytäneet 80 islantilaiselta yleensä vain intiaaneilla ja itäaasialaisilla tavattua dna:ta.

Aluksi tutkijat luulivat, että eksoottinen dna on peräisin Islantiin muuttaneilta nykyaasialaisilta. Tarkemmissa tutkimuksissa kuitenkin ilmeni, että kaikkien juuret olivat samalla alueella Etelä-Islannissa ja että heidän erikoinen dna-profiilinsa periytyy vähintään 300 vuoden takaa.

”Islanti oli 900-luvulta alkaen eristäytynyt muusta maailmasta. On todennäköistä, että erikoiset geenit ovat peräisin intiaaninaiselta, joka on tullut Amerikasta viikinkien mukana noin vuonna tuhat”, kertoo tutkijaryhmän jäsen, dna-asiantuntija Carles Lalueza-Fox.

Tutkimus on innostanut erityisesti niitä historioitsijoita, joiden mukaan viikingit ennättivät Amerikkaan 500 vuotta ennen Kolumbusta.

Lue myös:

Viikingit

Kaivaukset kumosivat asiantuntijoiden uskomukset viikinkien saapumisesta Islantiin

2 minuuttia
Viikingit

Tämän vuoksi viikingit lähtivät Grönlannista

1 minuuttia
Viikingit matkalla
Viikingit

Uusi löytö: Viikingit oleskelivat Amerikassa luultua pitempään

3 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota