Mitä viikingit tekivät vapaa-aikanaan?

Viikingit tunnetaan ryöstö- ja valloitusretkistään. Vapaa-aikansa he viettivät usein hieman rauhallisemmin urheilemalla ja pelaamalla lautapelejä.

Viikingit pitivät urheilusta ja lautapeleistä

Viikingit kuvataan usein ryöstelevinä ja väkivaltaisina valloittajina, mutta he ehtivät touhuta muutakin. Vapaa-aikanaan he mieluusti urheilivat ja pelasivat lautapelejä.

Viikingit mittelivät voimiaan painimalla ja harrastivat myös pallopelejä. Yksi esimerkki on islantilaisten knattleikr, jota pelattiin pallolla ja puisella mailalla. Pelin sääntöjä ei enää tunneta, mutta saagojen perusteella uskotaan, että kyseessä oli joskus rajuksikin yltyvä kontaktilaji.

Vastustaja menetti henkensä voitettuaan

Egill Skallagrimssonin saagassa kerrotaan, miten hän 12-vuotiaana pelasi itseään nuorempaa mutta taitavampaa poikaa vastaan. Jossakin vaiheessa Egill kyllästyi häviämiseen ja hyökkäsi mailoineen vastustajansa kimppuun. Hänet ajettiin pois, mutta hän palasi myöhemmin ja tappoi vastustajansa kirveellä.

Lautapeleissä esiteltiin älykkyyttä

Viikinkihaudoista on löydetty myös lautapelejä ja pelinappuloita. Tutkijat uskovat, että ylhäiset viikingit ovat pelanneet lautapelejä osoittaakseen älykkyyttään ja strategisia taitojaan.

Lue myös:

Latvia Saldus sotilashaudat
Toinen maailmansota

Neuvostoliitto kävi sotaa vainajia vastaan

3 minuuttia
Toinen maailmansota

Reportaasi: Hitlerin viikinkejä löytyy Latviasta

0 minuuttia
Kurland ww2
Toinen maailmansota

Taistelukentän etsivät kaivavat esiin kasoittain luurankoja

3 minuuttia
Suosituimmat

Kirjaudu sisään

Virhe: Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
NäytäPiilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!