Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mitä viikingit tekivät vapaa-aikanaan?

Viikingit tunnetaan ryöstö- ja valloitusretkistään. Vapaa-aikansa he viettivät usein hieman rauhallisemmin urheilemalla ja pelaamalla lautapelejä.

Viikingit pitivät urheilusta ja lautapeleistä

Viikingit kuvataan usein ryöstelevinä ja väkivaltaisina valloittajina, mutta he ehtivät touhuta muutakin. Vapaa-aikanaan he mieluusti urheilivat ja pelasivat lautapelejä.

Viikingit mittelivät voimiaan painimalla ja harrastivat myös pallopelejä. Yksi esimerkki on islantilaisten knattleikr, jota pelattiin pallolla ja puisella mailalla. Pelin sääntöjä ei enää tunneta, mutta saagojen perusteella uskotaan, että kyseessä oli joskus rajuksikin yltyvä kontaktilaji.

Vastustaja menetti henkensä voitettuaan

Egill Skallagrimssonin saagassa kerrotaan, miten hän 12-vuotiaana pelasi itseään nuorempaa mutta taitavampaa poikaa vastaan. Jossakin vaiheessa Egill kyllästyi häviämiseen ja hyökkäsi mailoineen vastustajansa kimppuun. Hänet ajettiin pois, mutta hän palasi myöhemmin ja tappoi vastustajansa kirveellä.

Lautapeleissä esiteltiin älykkyyttä

Viikinkihaudoista on löydetty myös lautapelejä ja pelinappuloita. Tutkijat uskovat, että ylhäiset viikingit ovat pelanneet lautapelejä osoittaakseen älykkyyttään ja strategisia taitojaan.

Lue myös:

Rooman valtakunta

Pompejin raunioista paljastui yllätys

3 minuuttia
Viikingit

Viikingit tekivät kaikkensa päästäkseen Valhallaan

16 minuuttia
Viikingit

Näin kauas etelään viikingit matkasivat

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota