Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Naisia kaapattiin varsinkin ­Normandiasta ja Britteinsaarilta.

© Imageselect
Sivilisaatiot - Viikingit

Miksi viikingit kaappasivat naisia?

Viikinkien Euroopan rannikoille tekemien ryöstöretkien tarkoitus oli hankkia kultaa ja muita kalleuksia mutta myös ihmisiä. Naiset olivat erittäin haluttua saalista.

Kun viikingit riehuivat pitkin Euroopan rannikoita, he eivät saalistaneet vain kultaa ja ­rikkauksia vaan myös ihmisiä: niin miehiä kuin naisiakin ryöstettiin paljon orjiksi.

Uusimpien tutkimusten mukaan viikingit kaappasivat varsinkin naisia, sillä viikinkien keskuudessa yleisen moniavioisuuden vuoksi nuorten soturien oli vaikea löytää vapaita naimaikäisiä naisia omiensa keskuudesta.

Orjat tekivät halveksitut työt

Helpoin tapa varmistaa suvun ­jatkuminen oli kaapata itselleen naispuolisia orjia, joita sai käyttää seksuaalisesti hyväksi.

Jopa neljännes viikinkiyhteisöstä oli orjia, jotka hoitivat raskaat maatyöt, kuten karjan lypsämisen ja viljan jauhamisen.

Lypsämistä pidettiin viikinkien keskuudessa halveksuttavana, ja toisen nimittely lypsäjäksi oli paha loukkaus. Monet vapaat naiset kieltäytyivät lypsämästä, joten orjat olivat välttämättömyys.

Viikingit viehättivät naisia

Kun tanskalaiset viikingit hyökkäsivät Britteinsaarille ja asettuivat niille asumaan, anglosaksit saivat huomata, että viikinkisoturit olivat erittäin tarkkoja ulkonäöstään.

He hoitivat partaansa, pitivät hiuksensa ojennuksessa ja peseytyivät hartaasti. Monet englantilaisnaiset hylkäsivät miehensä ja lapsensa viehättävien viikinkien vuoksi.

Lue viikingeistä lisää täältä

Lue myös:

Viikingit

Viikingit veivät pelätyn sairauden Irlantiin

2 minuuttia
Viikingit

Kostonhimoiset viikingit riehuivat Englannissa

11 minuuttia
Viikingit

Viikingit olivat taitavia purjehtijoita

12 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota