Ylelliset koristelut osoittavat, että kylpylän asiakkaat kuuluivat Rooman eliittiin. Kaivaukset kylpylän alueella jatkuvat.

Ylellinen kylpylä ihastuttaa tutkijoita

Roomasta on löytynyt ylellinen rakennuskomp­leksi, johon kuuluu muun ­muassa kauniita pylväskäytäviä ja kylpyläosastoja. 1  800 neliömetrin laajuinen kylpylä on rakennettu ­vuoden 100 tienoilla, ja sitä on laajennettu aina 400-luvulle saakka.

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Alueella on tehty kaivauksia vuodesta 2004 lähtien; hiljattain arkeologit löysivät muun muassa huoneen, jonka koristeluun on käytetty eri puolilta Rooman valtakuntaa tuotuja mosaiikkeja. Lisäksi kylpy­lästä on löydetty niin sanottu ­frigi­darium eli kylmävesiallas, ­johon roomalaisilla oli tapana pulahtaa hikoiltuaan ensin kuumissa kylvyissä.

Rakennukset ovat olleet loisteliaasti koristeltuja, minkä vuoksi arkeologit uskovatkin, että kylpylässä ovat asioineet Rooman eliitin edustajat, kenties jopa ­senaattorit. Kylpylä hylättiin 400-luvulla, mahdollisesti tulipalon seurauksena.

Arkeologi Eugenio la Roccan mukaan kylpylän rauniot ovat antaneet tutkijoille runsaasti uutta tietoa roomalaisten ­kylpylöiden toiminnasta.

Ehkä sinua kiinnostaa...