Pompejissa riitti ilotaloja

Pompejissa sai syyttää itseään, jos seksuaaliset tarpeet jäivät tyydyttämättä, sillä kaupunki oli väärällään ilotaloja.

Moni Lupanar Grande -ilotalon asiakas jätti seinäkirjoituksen muistoksi käynnistään.

© Getty Images

Arkeologien mukaan Pompejissa oli jopa 20 bordellia, mikä on paljon siihen nähden, että vuonna 79 kaupungissa oli noin 12 000 asukasta.

Rikkaat tyydyttivät tarpeensa omien orjiensa kanssa, joten ilotalot oli tarkoitettu lähinnä alaluokalle sekä kaupungissa poikkeaville kauppiaille ja merimiehille.

Suurimmassa bordellissa, Lupanar Grandessa, oli kymmenen pientä vastaanottohuonetta. Huoneissa oli kovat kivivuoteet, jotta etenkään humalaiset vieraat eivät olisi viihtyneet liian hyvin ja nukahtaneet toimituksen jälkeen.

Lupanar Grande

© Creative Commons

Asiakkaille oli tarjolla ”seksimenu”

Monien ilotalojen seinillä oli erilaisia sukupuoliakteja esittäviä maalauksia. Joidenkin arvausten mukaan niiden tarkoitus oli tarjota toimintaehdotuksia asiakkaille, joiden oli vaikeaa päättää, mitä haluaisivat tehdä.

Suurin osa prostituoiduista oli todennäköisesti orjia tai orjuudesta vapautuneita naisia, jotka olivat värväytyneet ilotaloon, sillä prostituutio oli varma tapa ansaita rahaa.

Suorasukaiset tienviitat

Kaupungin katujen varsilla näkyy useita fallossymboleja. Osa on hakattu suoraan katukiveykseen, toiset on piirretty ovien ja porttien yläpuolelle, ja metalliin valettuja symboleja on käytetty koristeellisina öljylamppuina.

Peniksenkuvia käytettiin myös hedelmällisyyden, onnen ja huumorin symboleina.

Kiveen hakatut fallos-symbolit opastivat kohti suosittua ilotaloa.

© Getty Images