Shutterstock
Rooman valtakunnan kartta (117 jaa.)

HISTORIAn parhaat artikkelit Rooman valtakunnasta

Rooman keisarit, valloitukset, rakennukset ja paljon muuta; HISTORIA on kirjoittanut kaikesta mahdollisesta Rooman valtakunnassa. Tässä linkkejä lukuisiin Rooman valtakunta -artikkeleihimme.

Mikä aihe sinua kiinnostaa erityisesti Rooman valtakunnassa? Klikkaa osoitteeseen historianet.fi ja lähde löytöretkelle valtavaan juttuarkistoomme Rooman valtakunnasta.

Linkeistä pääset lukemaan Spartacuksen orjakapinasta, roomalaisista orgioista, Pompejin tuhosta, naispuolisista gladiaattoreista – ja monia muita tarinoita kaikista Rooman valtakunnan kolkista.

Rooman valtakunnan keisarit

Tutustu Rooman valtakunnan monien keisarien kiehtoviin tarinoihin. Esittelemme henkilökuvissa niin Rooman älykkäimpiä kuin hirvittävimpiäkin keisareita.

Rooman tasavalta

Rooman tie tasavallasta keisarikunnaksi on täynnä dramatiikkaa. Tässä on linkkejä juttuihin merkittävimmistä henkilöistä niissä valtakamppailuissa, joiden seurauksena Roomasta tuli keisarikunta.

Rooman valloitukset

Rooman valloitukset alkoivat puolustautumisesta, mutta monien nälkä kasvoi ja pian laajentunut valtakunta tarvitsi yhä enemmän sotilaallista voimaa.

Rooman armeija

Rooman valtakunnan valtava laajeneminen perustui sekä tehokkaaseen sotalaitokseen että uusien ja vanhojen aseiden tekniseen kehitykseen.

Rooman arki ja vapaa-aika

Roomalaisten arjesta on säilynyt paljon tietoa. Lukuisat kirjalliset lähteet Rooman valtakunnasta ja satojen vuosien arkeologiset tutkimukset ovat valaisseet jälkipolville roomalaisten jokapäiväistä elämää.

Tutustu roomalaisten tavalliseen ja joskus hyvinkin erikoiseen arkeen näiden artikkelien avulla.

Rooman arkkitehtuuri, ylellisyys ja tiede

Roomalaiset rakensivat joitakin historian vaikuttavimmista rakennuksista ja rakennelmista. Roomalaiset olivat tottuneet hyvään ja omivat siksi tietoa ja taitoa kaikkialta tunnetusta maailmasta. Seuraavassa on artikkeleita roomalaisten arkkitehtuurista ja tieteestä.

Pompeji

Pompeji on arkeologinen kultakaivos. Se on kaupunki, josta tutkijat ovat ammentaneet eniten tietoa Rooman kaupungin ulkopuolisista kaupungeista. Siksi olemme kirjoittaneet Pompejista lukuisia artikkeleita.