600 kiloa roomalaisia kolikoita löytyi Espanjasta
Espanjalaiset työmiehet löysivät kaivutöissään valtavan määrän roomalaisia kolikoita, jotka oli todennäköisesti tarkoitettu roomalaisarmeijan palkkojen maksuun.

600 kiloa kolikoita oli tarkoitettu luultavasti roomalaisarmeijan palkkojen maksuun.
Kaupungin vesijohtoja kunnostaneet rakennustyömiehet tekivät Sevillan esikaupungissa mahtavan löydön: maan alle piiloutui 600 kiloa roomalaisia kolikoita, jotka ovat peräisin myöhäiseltä 200-luvulta ja varhaiselta 300-luvulta.
Kolikot löydettiin Tomaresin kaupungista, ja ne olivat 19 amforassa eli roomalaisessa saviruukussa vajaan metrin syvyydessä. Suurin osa kolikoista on pronssisia, mutta osassa on jäännöksiä hopeasta.
Sevillan arkeologisen museon johtaja Ana Navarro ei halua antaa täsmällistä arviota, mutta hänen mukaansa löytö on joka tapauksessa useiden miljoonien eurojen arvoinen.
Konstantinus Suuren kuvat
Osassa kolikoista on toisella puolella keisari Maximianuksen, osassa Konstantinus Suuren kuva, ja toisella puolella kolikoissa on vaihtelevia kuvia. Maximianus ja Konstantinus hallitsivat Roomaa vuosina 286–305 ja 306–337 jaa.
Noina vuosina kaupunki kuului Pyreneiden niemimaan taloudelliseen valtakeskukseen Andalusiaan, jonne roomalaiset saapuivat 200-luvulla eaa. ja jota he hallitsivat lähes seuraavat 700 vuotta.
Kolikot olivat sotilaiden palkkaa
Navarron mukaan kolikot eivät ole juurikaan kuluneet, joten ne eivät luultavasti ole koskaan olleet tavallisten roomalaisten käytössä, ja ne muistuttavat ulkonäöltään niin paljon toisiaan, että ne on kaikki valmistettu lyhyen ajan sisällä.
Niinpä Navarro uskoo, että kolikot oli kätketty verojen tai roomalaisarmeijan palkkojen maksua varten. Lopullisia vastauksia saadaan kuitenkin vasta myöhemmin, sillä tähän mennessä museon työntekijät ovat tutkineet vasta kymmenen prosenttia kolikoista.
Alla olevassa videossa on välähdyksiä mahtavasta kolikkoaarteesta.