Rooman valtakunta

Rooman Colosseum Rooman valtakunnassa

Roomalaisten maailma

Rooman jumalat, Rooman keisarit ja tavalliset roomalaiset –tarinoita roomalaisen kulttuurin kaikilta osa-alueilta.

Pysy ajan tasalla uudesta Rooman valtakuntaa koskevasta tiedosta ja uusista arkeologisista löydöistä kaikkialta roomalaisten maailmasta: Pohjois-Afrikasta Englantiin ja Espanjasta Intiaan.

Kulje roomalaisten mukana Romuluksesta ja Remuksesta ja Rooman kaupungin perustamisesta lähtien. Tutustu roomalaisiin keisareihin ja heidän hoviensa verisiin juonitteluihin, ja seuraa Rooman valtakunnan luhistumista aitiopaikalta.
Keisari Augustus, patsas

Rooman keisarit

Rooman keisarien asema oli horjuva. Jotkut elivät keisarina vain muutaman viikon tai kuukauden. Jotkut Rooman keisarit pysyivät valtaistuimella ihmisiän, ja myös uusia keisaridynastioita perustettiin.

Täältä löydät henkilökuvia niin vähemmän tunnetuista kuin tunnetuimmistakin keisareista: Augustus, Tiberius, Caligula, Claudius, Nero – mainitaksemme vain viisi ensimmäistä pitkästä listasta.

HISTORIA on käsitellyt vuosien mittaan jollakin tavalla useimpia Rooman keisareita, joten luetteloa voisi jatkaa loputtomiin: Hadrianus, Justinianus, Konstantinus, Marcus Aurelius – ja lukuisia muita…