Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sivilisaatiot - Pohjois-Amerikan intiaanit

Mitä intiaanien sulat symboloivat?

Intiaaneille sulkiin liittyi paljon symboliikkaa, ja sulkien erityispiirteet kertoivat, mitä niiden saaja oli tehnyt ansaitakseen kunnianosoituksen.

Sulilla oli Pohjois-Amerikan preeria­intiaaneille suuri symbolinen merkitys, ja ne olivat heille kuin kunniamerkkejä.

Sulkia annettiin sotureille, jotka olivat osoittaneet suurta rohkeutta taiste­lussa tai yltäneet urotekoihin heimon puolesta.

Useimmat intiaanit ansaitsivat elämänsä aikana vain muutaman sulan, mutta kaikkein urheimmat soturit saivat niitä niin monta, että niitä riitti suureksi sulkapäähineeksi, jota soturi käytti sodassa tai uskonnollisten seremonioiden yhteydessä.

Sulat kertoivat saavutuksista

Sulkien symbolinen merkitys liittyy intiaanien henkimaailmaan, jossa kaikella elollisella on sielu. Kun soturi sai sulan, hän sai samalla myös sen linnun ominaisuudet, jolta sulka oli peräisin.

Intiaanit arvostivat siksi eniten kotkansulkia, sillä he pitivät kotkaa linnuista mahtavimpana ja vahvimpana.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota