Shutterstock

Kiinan keisarin terrakotta-armeija kasvaa tuhansilla

Arkeologit ovat löytäneet 20 uutta terrakottasoturia keisari Qin Shi Huangdin hautakompleksista – ja paljon lisää on luvassa.

Kiinalaistutkijat ovat löytäneet 20 uutta terrakottasoturia keisari Qin Shi Huangdin (259–210 eaa.) valtavasta hautakompleksista. Löytö tehtiin, kun alueella jo käynnissä olevia kaivauksia laajennettiin. Hauta sijaitsee pari kilometriä pohjoiseen keisarin mausoleumista Shaanxin maakunnassa Keski-Kiinassa.

Nyt löydetyissä hahmoissa on muun muassa kenraalin ja upseerien patsaita, ja arkeologit toivovat saavansa niistä uutta tietoa armeijan korkea-arvoisemmista sotilaista, erityisesti kiinalaisten upseerien aseista ja varusteista 200-luvulla eaa.

Terrakottasoturien tutkimuksissa on paljastunut, että ne on alun perin maalattu kirkkailla väreillä.

© Charlie / Wikimedia Commons

Lisää löytöjä luvassa

Arkeologit olettavat, että nämä 20 soturia ovat vain jäävuoren huippu. Tällä hetkellä on löydetty noin 2 000 terrakottasoturia, mutta kiinalaisarkeologien mukaan hautakompleksissa voi olla jopa 20 000 soturia.

Käynnissä olevat kaivaukset voivat paljastaa jopa 6 000 uutta patsasta, sekä sotilaita että hevosia, arkeologit kertovat.

Nyt löydetyt patsaat eivät ole niin hyvin säilyneitä kuin aiemmat – moni niistä on hajonnut palasiksi – mutta arkeologit arvelevat, että ne voidaan koota ja asettaa esille muun terrakotta-armeijan kanssa.