Weijingissä juhlittiin uutta vuotta. Keisari Yonglen suuri rakennushanke, vertaansa vailla oleva palatsikaupunki, oli neljäntoista vuoden urakan jälkeen valmis.
Euroopan mahtavimmatkaan katedraalit eivät vetäneet vertoja keisari Yonglen rakennuttamalle palatsille, joka valmistui vuonna 1421.
Kiinan naapurimaiden lähettiläät ohjattiin vaikuttavien porttien läpi ja avarien aukioiden halki Beijingin uuteen Kiellettyyn kaupunkiin. Kun kaikki vieraat olivat saapuneet, keisari näyttäytyi korokkeella kenraaliensa, vaimojensa ja luotettujen eunukkiensa seurassa.
Keisari Yonglen 1400-luvun alussa rakennuttama Kielletty kaupunki on edelleen maailman suurin palatsi.
Nimi Kielletty kaupunki tulee siitä, että ulkopuolisten pääsy keisarin yksityisiin palatseihin oli kuolemanrangaistuksen uhalla kielletty.
Kutsutuilla vieraillakaan ei ollut mitään asiaa sisemmän kaupungin keisarillisiin tiloihin. He saattoivat nähdä sisemmästä kaupungista vain korokkeen, jolla keisari näyttäytyi.
Kielletty kaupunki osoitti ulkomaailmalle, että Kiina oli johtava suurvalta, ja keisarin alamaisille, että keisari Yongle oli Kiinan oikeutettu keisari. Itse asiassa Yongle oli vallananastaja, joka oli riistänyt valtaistuimen veljenpojaltaan.
Vallansiirto ei miellyttänyt Zhu Ditä
Keisari Hongwun poika Zhu Di, jonka maailma tuli myöhemmin tuntemaan keisari Yonglena, syntyi vuonna 1360. Poika osoitti taipumusta sodankäyntiin ja taktiikkaan, ja hän osallistui moniin menestyksekkäisiin sotaretkiin.
Kun hänen isoveljensä yllättäen kuoli vuonna 1392, Zhu Di odotti, että keisari valitsisi hänet uudeksi vallanperijäksi. Zhu Din suureksi pettymykseksi vanhan keisarin valinta oli edesmenneen esikoisensa teini-ikäinen poika.
Kun keisari Hongwu kuoli vuonna 1398, pojanpoika nousi valtaistuimelle nimellä Jianwen. Zhu Dille jäi vain vaatimaton asema pohjoisessa provinssissa, mutta hän tyytyi paikkaansa kaukana vallan ytimestä.
Tuore keisari piti hovia eteläisessä Nanjingissa ja ympäröi itsensä tieteiden ja taiteiden ykkösnimillä.
Sitten pohjoiseen alkoi kulkeutua huhuja, joiden mukaan Jianwen oli ryhtynyt raivaamaan isänsä veljiä tieltään varmistaakseen valta-asemansa: yksi veljistä oli karkotettu syrjäseudulle, toinen tuomittu menettämään ylhäinen asemansa, kolmas painostettu riistämään oma henkensä ja yhden väitettiin sairastuneen ja sitten tulleen hulluksi.
Zhu Di päätti käydä vastarintaan. Hän julisti, että huonot neuvonantajat johtivat keisaria harhaan, ja vuonna 1399 hän nousi avoimeen kapinaan veljenpoikaansa vastaan.