Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kiina kultainen sinetti Zhang Xianzhong

Julma kapinajohtaja kadotti arvokkaan sinetin taistelussa

Arkeologit tekivät loistavan kultalöydön Kiinan arvokkaimpiin lukeutuvan aarteen kaivauksissa.

Liu Kun/SIPA/Ritzau Scanpix

Kiinassa Sichuanin maakunnassa tehdyissä laajoissa arkeologisissa kaivauksissa löytyi kiinalaiselle prinssille kuulunut mittaamattoman arvokas sinetti.

Arkeologit ovat kaivaneet tämän vuoden alusta lähtien paikalta yli 10 000 esinettä, jotka vajosivat Minjoen pohjaan suuressa meritaistelussa vuonna 1646.

China Daily -lehden mukaan löydöissä on niin kulta- ja hopeaesineitä, kolikoita, koruja kuin aseitakin, jotka kuuluivat julmalle kapinajohtajalle Zhang Xianzhongille.

Hän johti 1600-luvulla talonpoikaiskapinaa Ming-dynastiaa vastaan ja valloitti muun muassa Sichuanin maakunnan pääkaupungin Chengdun, jossa hän julistautui vuonna 1644 keisariksi.

Laivasto joutui väijytykseen

Kaksi vuotta myöhemmin Xianzhong lähti valloittamaan Hubein maakuntaa, mutta matkalla eräs Ming-dynastian kenraali hyökkäsi hänen valtavaa laivastoaan vastaan ja upotti jopa tuhat laivaa.

Laivojen mukana upposi muun muassa lähes kahdeksan kilon painoinen kultainen sinetti, joka oli kuulunut siinä olevan kirjoituksen mukaan Ming-dynastian prinssille. Ilmeisesti Xianzhong oli ryöstänyt sinetin.

Itse itsensä nimittänyt keisari, joka historiallisten lähteiden mukaan tappoi joukkoineen säälimättömästi siviilejä, kuoli taistelussa vuonna 1647.

Yli 60 000 esinettä löydetty

Kadonneita aarteita alettiin etsiä vuonna 2017, kun Ming-dynastian esineitä alkoi ilmestyä pimeille markkinoille.

Tutkiessaan asiaa poliisi löysi useita laittomia kaivauksia Minjoen penkoilta.

Viranomaiset aloittivat alueella viralliset kaivaukset, joiden tuloksena on tähän asti nostettu ylös jo yli 60 000 esinettä.

Lue myös:

Muinainen Kiina

Kiinasta kasvoi suurvalta sotataitojensa ansiosta

20 minuuttia
Muinainen Kiina

7 Kiinasta peräisin olevaa keksintöä

11 minuuttia
Muinainen Kiina

Hullu keisari poltti Kiinan kirjat

11 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota