Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Farao Akhenatenille kuvattiin usein naisellinen lantio ja pitkulainen pää.

Sivilisaatiot - Egyptiläiset

Tavallinen Akhenaten

Kansainvälinen tutkijaryhmä on ratkaissut yhden Egyptin muinaisista mysteereistä tutkittuaan kahden vuoden ajan erään muumion dna-näytteitä.

Tutkimukset paljastavat, että aiemmin tunnistamaton muumio, joka on tunnettu koodinimellä KV55, on Akhenaten, yksi Egyptin tunnetuimmista faraoista. Aiemmin KV55:n on uskottu olleen liian nuori ollakseen Akhenaten, joka oli kuollessaan vuonna 1362 eaa. noin 40 vuoden ikäinen. Uusien tutkimusten mukaan KV55 vastaa kuitenkin iältään Akhenatenia.

Tunnistus kumoaa myös spekulaatiot Akhenatenin poikkeuksellisesta ulkonäöstä. Faraon patsaat ja korkokuvat kuvaavat miestä, jolla on naisellinen lantio, pitkänomainen pää ja täyteläiset huulet, ja niiden perusteella Akhenatenin on oletettu olleen mahdollisesti jollakin tavalla epämuodostunut. Muumio on kuitenkin normaalin miehen, eikä dna-analyyseissa ole paljastunut epämuodostumia aiheuttavia poikkeavuuksia.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota