Sairas egyptiläinen haki apua eläimiltä
3 500 vuotta vanha Ebersin papyrus on 20 metriä pitkä käärö täynnä neuvoja sairauksien ja vaivojen hoitamisesta. Sian silmien luvattiin tepsivän sokeuteen ja hiirenhäntien loisiin. Oppaan neuvoilla egyptiläislääkärit hoitivat jopa kallovammoja.

Egyptiläisten mukaan siat näkivät lähes yhtä hyvin kuin ihmiset. Siksi ne saattoivat torjua sokeutta.
Yleislääke hunaja: Egyptiläisten lempilääke
Egyptiläiset uskoivat vahvasti hunajan voivan parantaa minkä tahansa taudin. He käyttivät sitä muun muassa tulehtuneisiin haavoihin ja palovammoihin. Tulehduksessa lääkäri hieroi haavaa ensin tuoreella lihalla ja sitten hunajalla.
Egyptiläisistä oli selvää, että hunaja auttoi tulehduksiin, koska sekä sen väri että koostumus muistuttivat tulehduksen mätää. Lääkeohjeita sisältävässä papyruksessa kerrotaan hunajan myös
karkottavan pahat demonit.
Strutsinmuna: Lääkäri paransi ammottavan kallovamman strutsinmunilla
Strutsinmuna muistutti egyptiläisten mielestä ihmisen kalloa, ja siksi juuri niiden avulla hoidettiin kallon avomurtumia. Ebersin papyruksen mukaan lääkärin piti etsiä kaksi strutsinmunaa ja
voidella toinen niistä rasvalla. Sen jälkeen se leikattiin halki ja pantiin haavan päälle. Toisesta munasta tehtiin kääre pään ympärille.
Asettaessaan käärettä paikoilleen lääkärin piti kutsua taivaanjumala Horusta ja luonnon ja parannuskeinojen jumalaa Isistä kiroten ”vihollista haavassa” ja ”pahaa veressä”. Neljän päivän päästä lääkärin piti poistaa kääre ja voidella haavaan viikunoista, rasvasta ja hunajasta tehtyä tahnaa, ja pian vamma oli parantunut.