Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mitä muinaiset egyptiläiset söivät?

Mitä ruoka-aineita muinaiset egyptiläiset käyttivät?

Shutterstock

Egyptiläiset söivät kasvisruokaa, etenkin viljaa

Seinämaalauksissa egyptiläiset kuvataan usein kalastamassa tai metsästämässä, mutta oikeuslääketieteellisten tutkimusten perusteella egyptiläiset söivät pääasiassa kasvisruokaa.

Kun ranskalainen tutkijaryhmä teki isotooppianalyysejä vuosina 3500 eaa. – 600 jaa. haudatuille muumioille, selvisi, että Egyptissä syötiin eniten vehnää ja ohraa. Viljasta, etenkin emmer­vehnästä, leivottiin leipää, jota egyptiläiset söivät paljon.

Muinaisessa Egyptissä olutta kului paljon

Leipää nautittiin usein sipulin tai muiden kasvisten kera ja se huuhdottiin alas sakealla oluella. Olut valmistettiin samassa tilassa kuin leipä, sillä leipää käy­tettiin myös oluen valmistukseen.

Egyptissä nautittiin runsaasti, sillä useimmilla ei ollut saatavilla puhdasta vettä. Olut oli myös tärkeä proteiinin ja kivennäis- ja hivenaineiden lähde.

Pyramidin rakentajat saivat syödäkseen lihaa

Lihaa ja kalaa oli harvoin tavallisen egyptiläisen ruokapöydässä. Poikkeuksen muodostivat pyramideja rakentaneet tuhannet työläiset.

Arkeologisten löytöjen perusteella jokainen työläinen sai päivittäin vähintään 200 grammaa naudan-, lampaan- tai vuohenlihaa.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota