Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Miksi vuodessa on 365 päivää?

Sirius-tähdellä ja krokotiileja vilisevällä joella oli suuri merkitys ensimmäisen 365-päiväisen kalenterin kehittämisessä.

Look and Learn/Bridgeman Images

Useimmat muinaiset kulttuurit noudattivat kuukalenteria, joka seurasi Kuun vaiheita ja jonka mukaan vuodessa oli noin 354 päivää. Muinaiset egyptiläiset laskivat ensimmäisinä vuoden pituudeksi 365 päivää.

Heidän kalenterinsa perustui osittain Niilin jokavuotiseen tulvaan, joka oli maanviljelyn kannalta erittäin merkittävä tapahtuma ja joka sattui yleensä samaan aikaan, kun taivaan kirkkain tähti, Sirius, nousi näkyviin idässä.

Kartoittamalla Siriuksen ja muiden taivaankappaleiden sijainnin papit pystyivät laatimaan kalenterin ja kuin taikuuden avulla ”ennustamaan” Niilin tulvan ajankohdan.

Egyptiläisten kalenteri pystyi ennustamaan Niilin vuosittaiset tulvat, joilla oli suuri vaikutus Egyptin maanviljelyyn.

© Shutterstock

Egyptiläisten vuodenajat

Egyptiläisten kalenterissa oli kolme vuodenaikaa:

1. Tulva, jolloin Niili tulvi pelloille (syys-tammikuu)

2. Kylvö, jolloin sato kasvoi (tammi-toukokuu)

3. Sato, jolloin sato korjattiin (touko-syyskuu)

Egyptiläisten kalenteri oli jaettu 12 kuukauteen, joista jokaisessa oli 30 päivää. Kun ensimmäiset 360 päivää olivat kuluneet, kalenteriin lisättiin viisi päivää, jotta se vastasi maan kierrosta Auringon ympäri.

Ylimääräisiä viittä päivää pidettiin epäonnen päivinä, ja niiden aikana suoritettiin monia uskonnollisia rituaaleja, joilla yritettiin torjua huonoa onnea.

Roomalaiset omaksuivat egyptiläisten 365-päiväisen kalenterin, joka levisi myös muualle Eurooppaan.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota