Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sivilisaatiot - Egyptiläiset

Egypti haluaa herättää henkiin yhden antiikin ihmeistä

Aleksandriassa sijainnut Faroksen majakka oli yksi maailman kuuluisimmista rakennelmista. Nyt egyptiläiset haluavat rakentaa sen uudelleen paikkaan, jossa se alun perin sijaitsi.

Egypti näytti vihreää valoa

Egyptin viranomaiset ovat juuri näyttäneet vihreää valoa suunnitelmalle rakentaa uudelleen yksi antiikin seitsemästä ihmeestä, Faroksen majakka. Aleksandrian sataman suulla sijainnut 130 metriä korkea torni oli vuosisatoja maailman korkein rakennus, kunnes useat maanjäristykset saivat sen romahtamaan maan tasalle 1300-luvulla. Ennen sitä se oli johdattanut merenkulkijoita turvaan yli 1 500 vuotta.

Majakka löytyi satamasta

Majakan jäännökset löydettiin vuonna1994 Alek sandrian satamasta. Suunnitelmien mukaan uusi monumentti pystytetään vain muutaman metrin päähän alkuperäisestä sijainnistaan. Egyptin muinaismuistoviranomaiset ovat juuri hyväksyneet rakennushankkeen, ja suunnitelma on nyt lähetetty hyväksyttäväksi Aleksandrian kuvernöörille. Kuvernöörin hyväksyntä lienee pelkkä muodollisuus, koska juuri hän on aikoinaan ehdottanut hanketta.

Iso rovio varoitti merimiehiä

Alkuperäisen majakan rakentaminen alkoi vuonna 280 eaa. Ptolemaios I:n aikana. Ptolemaios oli ykis Aleksanteri Suuren kenraaleista, joka nousi Egyptin valtaistuimelle Aleksanterin kuoleman jälkeen. Rakennus perustettiin nelikulmaiselle alustalle, siinä oli kahdeksankulmainen väliosa ja pyöreä yläosa. Päivällä merimiehiä varoitettiin suurella peilillä, josta auringosäteet heijastuivat. Öisin tornin huipulla paloi jättimäinen rovio.

Lue myös:

Viikingit

Ragnarök on ovella!

2 minuuttia
Egyptiläiset

Kuinka sisäsiittoisia Egyptin faraot olivat?

1 minuuttia
Egyptiläiset

Muinaisen Egyptin aikuisviihdettä

9 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota