Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kuninkaallinen hauta oli täynnä ­aarteita, joista Carter ei malttanut pitää näppejään erossa.

Sivilisaatiot - Egyptiläiset

Arkeologi varasti Tutankhamenin haudasta

Asiantuntijat uskovat löytäneensä todisteita siitä, että Tutankhamenin haudan vuonna 1922 löytänyt Howard Carter varasti haudasta arvoesineitä.

Tutankh­amenin haudan löytäjä Howard Carter varasti haudasta todennäköisesti lukemattomia mittaamattoman arvokkaita esineitä. Väite perustuu siihen, että monien Egyptin ulkopuolella sijaitse­vien museoiden ­kokoelmissa on kuluisan faraon haudasta peräisin ­olevia esineitä.

Kun Carter löysi Tutankh­amenin haudan Kuninkaiden laaksosta vuonna 1922, hän halusi lähettää haudasta ­löytyneet noin viisituhatta ­esinettä heti Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. Egyptin viranomaiset kuitenkin estivät ­aikeen ja saivat muinais­aarteet pidettyä Kairossa.

Saksalainen egyptologi Christian Loeben on kuitenkin hiljattain selvittänyt, että ­Louvren museokokoelmiin kuuluva keraaminen hahmo on peräisin Tutankh­amenin haudasta. Loebenin Der Spiegel -lehdelle antamien tietojen mukaan tämä käy selvästi ilmi muun muassa patsaaseen kaiverretusta Tutankhamenin hallitsija­nimestä.

Myös New Yorkin Metro­politan Museum of Artissa on noin 20 esinettä Tutankhamenin haudasta, kuten norsun­luinen koiraveistos, useita sormuksia sekä kaksi hopeista arkunnaulaa. Carter väitti, että hauta oli ryöstetty jo muinoin. Loeben kuitenkin uskoo Carterin ­itsensä ryöstäneen haudan ennen kuin Egyptin viran­omaiset ehtivät estää häntä.

Lue myös:

Egyptiläiset

Tutankhamenin salainen hautakammio on ”täynnä aarteita”

3 minuuttia
Egyptiläiset

Top 10: Egyptin mahtavimmat faraot

7 minuuttia
Egyptiläiset

Tutankhamenin hauta avataan taas

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota