Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Edith Cavell muutti vuonna 1907 Brysseliin sairaanhoitajakoulun johtajattareksi. Saksan vallattua Belgian vuonna 1914 hän perusti haavoittuneille sotilaille sairaalan.

Rikokset - Vakoilu

Sairaanhoitaja kuoli maansa puolesta

Edith Cavell toimi ensimmäisessä maailmansodassa sairaanhoitajana. Saksalaiset tappoivat hänet, koska he epäilivät häntä vakoojaksi.

Entinen MI5-päällikkö paljasti vakoilun

Belgia: Saksalaiset tappoivat brittiläisen sairaanhoitajan Edith Cavellin vuonna 1915, koska tämä auttoi yli kahtasataa brittisotilasta pakenemaan miehi­te­tystä Belgiasta ja he pitivät tätä vakoojana. Britannia on tähän asti kiistänyt väitteen vakoilusta, mutta nyt tiedustelupalvelu MI5:n entinen johtaja paljastaa, että ­Cavell ­todella vakoili Britannian laskuun.

Tiedot kulkivat kankaanpalasilla

Entinen MI5-johtaja Stella Ri­ming­ton kertoo BBC:n radio-ohjelmassa, että ­­Cavell kuului Britannian vakoojaver­kos­toon. Belgian armeijan arkiston tietojen perus­teella Cavell välitti brittitiedus­telulle tie­toa Saksan sotilasoperaatioista pienille kankaanpalasille kirjoitettuna.

”Hänen tiedetään välittäneen salaisia viestejä, ja hänen pakoverkostonsa avainhenkilöiden tiedetään olleen yhteydes­sä ympärysvaltojen tiedusteluun”, Riming­ton ­kertoo The Sunday Telegraph -lehden ­artikkelin mukaan.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota