Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tutkija väittää, että puuvillakauppias James Maybrick oli Viiltäjä-Jack.

© Wikipedia
Rikokset - Sarjamurhaajat

Viiltäjä-Jackin päiväkirja onkin ehkä aito

Viiltäjä-Jack onnistui pitämään henkilöllisyytensä salassa elinaikanaan. Hän kuitenkin mahdollisesti kirjoitti julmista teoistaan päiväkirjaansa.

Lähes 130 vuotta yksi kysymys on vaivannut monia tutkijoita, toimittajia, historioitsijoita ja rikoksista kiinnostuneita:

Kuka Viiltäjä-Jack oli?

Kukaan ei ole vielä varmuudella pystynyt selvittämään, kuka oli mies, joka vuonna 1888 sai Lontoon pelon valtaan murhaamalla ainakin viisi naista julmalla tavalla.

Nyt hänen hänen henkilöllisyytensä on ehkä selvinnyt.

Ystävällisin terveisin Viiltäjä-Jack

Vanha päiväkirja on johdattanut tutkijat mahdollisesti Viiltäjä-Jackin henkilöllisyyden jäljille. Päiväkirja löytyi Liverpoolista varakkaan puuvillakauppiaan James Maybrickin makuuhuoneen lattian alta.

Päiväkirjassa on yksityiskohtaisia kuvauksia viiden naisen murhista Lontoossa ja yhden Manchesterissa.

Näin päiväkirjassa lukee:

”Paljastan teille sen nimen, jolla kaikki tuntevat minut, jotta historia voi kertoa, mitä rakkaus voi tehdä synnynnäiselle herrasmiehelle. Ystävällisin terveisin, Viiltäjä-Jack.”

Pääepäilty

Viiltäjä-Jackistä on ilmestynyt yli sata kirjaa, ja niin kirjailijoita, kirurgeja kuin mielipuoliakin on epäilty raakojen rikosten tekijäksi.

Myös James Maybrick on aiemmin ollut tutkijoiden suurennuslasin alla. Hänen päiväkirjansa nimittäin löytyi jo vuonna 1992, mutta silloin sen aitous kyseenalaistettiin nopeasti.

Historioitsija Robert Smith, joka on tutkinut aihetta vuosikausia, väittää uudessa kirjassaan kuitenkin päiväkirjaa aidoksi.

”James Maybrick on suurella todennäköisyydellä päiväkirjan kirjoittaja. On aivan selvää, että se tekee hänestä pääepäillyn”, Smith kertoi brittiläiselle The Telegraph -lehdelle.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota