Viiltäjä-Jackin päiväkirja onkin ehkä aito

Viiltäjä-Jack onnistui pitämään henkilöllisyytensä salassa elinaikanaan. Hän kuitenkin mahdollisesti kirjoitti julmista teoistaan päiväkirjaansa.

Tutkija väittää, että puuvillakauppias James Maybrick oli Viiltäjä-Jack.

© Wikipedia

Lähes 130 vuotta yksi kysymys on vaivannut monia tutkijoita, toimittajia, historioitsijoita ja rikoksista kiinnostuneita:

Kuka Viiltäjä-Jack oli?

Kukaan ei ole vielä varmuudella pystynyt selvittämään, kuka oli mies, joka vuonna 1888 sai Lontoon pelon valtaan murhaamalla ainakin viisi naista julmalla tavalla.

Nyt hänen hänen henkilöllisyytensä on ehkä selvinnyt.

Ystävällisin terveisin Viiltäjä-Jack

Vanha päiväkirja on johdattanut tutkijat mahdollisesti Viiltäjä-Jackin henkilöllisyyden jäljille. Päiväkirja löytyi Liverpoolista varakkaan puuvillakauppiaan James Maybrickin makuuhuoneen lattian alta.

Päiväkirjassa on yksityiskohtaisia kuvauksia viiden naisen murhista Lontoossa ja yhden Manchesterissa.

Näin päiväkirjassa lukee:

”Paljastan teille sen nimen, jolla kaikki tuntevat minut, jotta historia voi kertoa, mitä rakkaus voi tehdä synnynnäiselle herrasmiehelle. Ystävällisin terveisin, Viiltäjä-Jack.”

Pääepäilty

Viiltäjä-Jackistä on ilmestynyt yli sata kirjaa, ja niin kirjailijoita, kirurgeja kuin mielipuoliakin on epäilty raakojen rikosten tekijäksi.

Myös James Maybrick on aiemmin ollut tutkijoiden suurennuslasin alla. Hänen päiväkirjansa nimittäin löytyi jo vuonna 1992, mutta silloin sen aitous kyseenalaistettiin nopeasti.

Historioitsija Robert Smith, joka on tutkinut aihetta vuosikausia, väittää uudessa kirjassaan kuitenkin päiväkirjaa aidoksi.

”James Maybrick on suurella todennäköisyydellä päiväkirjan kirjoittaja. On aivan selvää, että se tekee hänestä pääepäillyn”, Smith kertoi brittiläiselle The Telegraph -lehdelle.