Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Joseph Henry Loveless kirvesmurhaaja Idaho

Päätön luuranko oli kirvesmurhaajan

Vuosikymmeniä sitten yhdysvaltalaisesta luolasta löydetyn paloitellun ruumiin arvoitus on ratkaistu geeniteknologian avulla. Uhri osoittautui kadonneeksi vankikarkuriksi.

Anthony Lukas Redgrave/DNA Doe Project

Yhdysvaltalaiset DNA-tutkijat ovat ratkaisseet 40 vuotta vanhan arvoituksen, johon liittyy kirvesmurhaajan päätön luuranko.

Vuonna 1979 muuan perhe löysi päättömän luurangon torson luolasta Yhdysvalloista Idahon osavaltiosta. 12 vuotta myöhemmin samasta luolasta löytyi myös käsi, käsivarsi ja kaksi jalkaa.

Poliisin mukaan luuranko oli noin 40-vuotiaan miehen. Vainajan henkilöllisyyttä ei kuitenkaan saatu selvitettyä.

Dna-tietokannoista löytyi osuma

Vuonna 2019 Idaho State Universityn tutkijat ja ryhmä vapaaehtoisia oikeuslääkäreitä DNA Doe Project -hankkeesta alkoi tutkia asiaa.

He onnistuivat eristämään dna:ta luurangon toisesta jalasta. Dna-profiilia verrattiin sitten miljooniin muihin profiileihin muun muassa dna-tietokannoista, joissa oli esimerkiksi sukulaisiaan etsineiden yksityishenkilöiden tietoja – ja tuloksia tuli.

Kuukausien etsinnän jälkeen saatiin osuma – 87-vuotias kalifornialaismies, joka osoittautui vainajan lapsenlapseksi.

Vainaja oli murhannut vaimonsa

Joulukuussa poliisi selvitti, että luuranko oli Joseph Henry Loveless -nimisen miehen, joka joutui vuonna 1916 vankilaan murhattuaan vaimonsa kirveellä.

Loveless, jolla oli pitkä rikollinen ura takanaan, kuitenkin karkasi pian ja katosi jäljettömiin.

Tutkijoiden mukaan ratkaiseva johtolanka tunnistamisessa olivat vaatteiden jäännökset, joita löytyi luurangon yhteydestä. Vaatteet vastasivat niitä, joita Lovelessillä oli poliisin tietojen mukaan yllään hänen paetessaan vankilasta.

Kaikki viittaa siihen, että murhaaja joutui itse tapetuksi ja paloitelluksi pian pakonsa jälkeen. Mahdollisesti surmatun vaimon sukulaiset ovat etsineet miehen käsiinsä ja ottaneet lain omiin käsiinsä.

Lue myös:

Rikokset

Scandinavian Star: Kohti katastrofia

27 minuuttia
Sarjamurhaajat

Viiltäjä-Jack kylvi kauhua Lontoossa

18 minuuttia
Sarjamurhaajat

Islantilainen talonpoika vaurastui kirvesmurhilla

7 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota