Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Teema

Pääsiäislukemisto: Pohjolan murhat

Pääsiäisen rikoslukemisto vie tänä vuonna viileään Pohjolaan, jossa tapahtui kuohuttavia rikoksia 1900-luvun alkupuolella – ja vähän aiemminkin.

Rikokset

Murhaaja, joka rakasti lapsia

Kun nuori poika kuoli lastenkodissa Kööpenhaminassa, kuolinsyyksi todettiin veritulppa. Pian kuitenkin alkoi kierrellä huhuja pojan ja lastenkodin johtajattaren Vilhelmine Møllerin välisestä suhteesta. Tapaus ja siihen liittyvät paljastukset järkyttivät koko Tanskaa.

22 minuuttia
Murhaaja, joka rakasti lapsia
Rikokset

Raiskauksen uhrin verinen kosto

19-vuotias Margit Niininen joutui työnantajansa raiskaamaksi vuonna 1924. Sen jälkeen tämä vielä ahdisteli ja kiusasi häntä. Mahdollisuudet saada raiskaaja tuomiolle tuolloisessa Suomessa olivat olemattomat, joten Margit ajautui kolmen vuoden päästä epätoivoiseen tekoon.

12 minuuttia
Raiskauksen uhrin verinen kosto

Tilaa HISTORIAN uutiskirje

Me annamme ajattelemisen aihetta joka päivä – suoraan sähköpostiisi.

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota