Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kuka oli viimeinen giljotiinissa mestattu?

Kun Djandoubi-nimisen väkivaltaisen murhaajan pää pantiin pölkylle Marseillessa, se oli viimeinen kuolemaantuomitun mestaus Ranskassa.

Gerard Fouet/AFP/Ritzau Scanpix

Kuolemantuomiot pantiin Ranskassa vuosisatojen ajan ­täytäntöön giljotiinilla. Kyseenalainen kunnia olla giljotiinin ­viimeinen uhri lankesi miehelle nimeltä Hamida Djandoubi.

Hänet teloitettiin ­giljotiinilla 10. syyskuuta 1977 Baumettesin vankilassa Marseillessa.

Djandoubi oli vangittu kolme vuotta aiemmin, ja hänet oli tuomittu muun muassa pahoinpitelystä, raiskauksesta ja murhasta.

Vuonna 1973 hän oli viekoitellut kolme naista ja pakottanut heidät prostituutioon. Hän myös pahoinpiteli yhtä naista kahden muun edessä ja ajoi sen jälkeen uhrinsa Marseillen laitamille ja kuristi tämän.

Djandoubin puolustusasianajaja yritti vakuuttaa oikeuden siitä, että syynä Djandoubin julmaan käytökseen olivat alkoholismin aiheuttamat persoonallisuusmuutokset sen jälkeen, kun hänen toinen jalkansa oli amputoitu vuonna 1971. Se ei kuitenkaan auttanut.

Vaikka Djandoubi jäi ­viimeiseksi giljotiinissa teloitetuksi, rikollisia tuomittiin mestattavaksi hänen jälkeensäkin.

Kun kuolemantuomio lakkau­tettiin Ranskassa vuonna 1981, vankiloissa oli monia ihmisiä, jotka ­odottivat ­joutumistaan giljotiiniin. ­Heidän tuomionsa muutettiin silloin ­elinkautisiksi vankeusrangaistuksiksi.

Lue myös:

Rikokset

Scandinavian Star: Kohti katastrofia

27 minuuttia
Charles Manson
Sarjamurhaajat

Pahamaineinen sarjamurhaaja ei itse tappanut ketään

2 minuuttia
Sarjamurhaajat

Ted Bundy toteutti väkivaltaiset seksifantasiansa

20 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota