Arkistoista taas uutta tietoa Viiltäjä-Jackistä

perjantai 1. tammikuuta 2010

Etelä-Englannissa sijaitsevan psykiatrisen sairaalan arkistot paljastavat uusia tietoja, jotka voivat osoittautua ratkaisevaksi Britannian kuuluisimman sarjamurhaajan, Viiltäjä-Jackin, henkilöllisyyden paljastamisessa.
Broadmoorin sairaala on nyt julkistanut potilaanaan olleen Thomas Hayne Cutbushin potilaskertomuksen. Cutbush oli aikanaan pääepäilty 11 naisen murhista Lontoossa vuosina 1888–1891. Cutbush julistettiin mielisairaaksi vuonna 1891, ja hänet suljettiin Broadmooriin, jossa hän eli aina kuolemaansa asti vuonna 1903.
Murhien aikaan Cutbush oli usein nähty Itä-Lontoossa, ja hänen kerrottiin useampaankin otteeseen palanneen yöllä kotiin mudan ja veren tahrimana. Useimmilta urheilta oli leikattu ruumiinosia irti kirurgisella tarkkuudella, ja Cutbushin tiedetään perehtyneen innokkaasti lääketieteellisiin teoksiin. Lisäksi murhat loppuivat hänen Broadmooriin joutumisensa jälkeen.
Potilaskertomuksen mukaan Cutbush oli mieleltään hyvin
sairas ja epäili kaikkia. Hän oli uhkaillut repivänsä muut potilaat ja hoitajat kappaleiksi Monet uskovat, että Cutbush säästyi murhasyytteiltä aikoinaan vain sen
ansiosta, että hänen setänsä oli Lontoossa
poliisitarkastajana.

Ehkä sinua kiinnostaa...